Porvoon Liikenne ajaa Myrskylä-vuorot – matkustajamäärät eivät riitä iltabusseihin

Porvoon Liikenne alkaa ajaa Myrskylän ja Porvoon väliä viitenä päivänä viikossa kaksi vuoroa päivässä. Kuvituskuva. Aada Hotti

Porvoon Liikenne aloittaa liikennöinnin Myrskylän ja Porvoon välillä elokuussa.

Useat eri liikennöitsijät olivat tehneet tarjouksen reitistä.

Joukkoliikenne palautuu Porvoontielle (tie 1605) ensi vaiheessa 1.8.2021–31.7.2022 maanantaista perjantaihin. Myrskylä–Porvoo -väli ajetaan kello 7 ja kello 16.05 alkaen. Porvoo–Myrskylä-bussit puolestaan lähtevät kello 15.15 ja kello 17.

Liikennettä voidaan jatkaa ilman eri kilpailutusta optiovuodelle 1.8.2022–31.7.2023. Päätökset jatkosta tehdään erikseen.

Myrskylän tiedotteen mukaan liikennevuorot ovat pääpiirteissään kuntalaisten toiveen mukaisia tilanteessa, jossa valtaosa liikennetarpeesta kohdistuu työmatkaan, opiskeluun tai asiointiin. Arvioiduilla matkustajamäärillä selkeästi iltapainotteista liikennettä ei ole voitu esittää hankittavaksi.

Uusi aikataulu lisää matkustusvarmuutta Porvoon pääsuunnassa ympäri vuoden, myös loma-aikoina. Matkustaja voi ostaa matkalipun auton lisäksi myös verkosta ja matkusta yhdellä lipputyypillä koko matkan ja alueella. Myös matkakortit käyvät autossa. Pääsääntöisesti kaikki Porvoontien pysäkit avautuvat käyttöön. Jatkoyhteydet Porvoosta palvelevat myös pääkaupunkiseudulla asioivia tai työssäkäyviä.

Myrskylän kunta on hyväksynyt sen maksuosuudet liikenteestä. Muut maksajakunnat liikenteelle ovat Askolan kunta ja Porvoon kaupunki, joiden alueella reitti myös kulkee.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut