Tehyn Rytkönen: Hallitus on potkinut hoitajia päähän – "Hoitajakato näkyy myös kesän rekrytoinneissa"

Tehyn Millariikka Rytkönen on moittii maan hallitusta hoitajien kyykyttämisestä kerta toisensa jälkeen. arkisto/Outi Paappanen

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on tuoreessa kannanotossaan pettynyt hallituksen toimintaan.

Lähes kaksi vuotta sitten julkaistu hallitusohjelma on hänen mukaansa jäänyt unholaan, sillä siitä mainostettu työ tasa-arvon eteen ja palkkaerojen kaventamiseksi on jäänyt vain puheiksi.

Samalla koronapandemian aikana on vain kyykytetty hoitajia päätöksenteossa.

– Sote-alaa ja hoitajia on suoraan sanoen potkittu päähän viime vuoden maaliskuusta lähtien hallituksen taholta, lataa Rytkönen ja kertaa: Suojainpula ja työturvallisuusriski, valmiuslaki ja perusoikeuksien rajoittaminen, koronakorvauksen maksamatta jättäminen ja tänä keväänä uudelleen työturvallisuuden vaarantaminen, nyt rokotusjärjestyksessä.

Hoitovelan purkukin tulee vaatimaan tekijänsä, mutta nyt on hakijamäärä oppilaitoksiin laskussa ja hoitajat vaihtavat vauhdilla alaa. Hoitajakato näkyy myös kesän rekrytoinneissa. Vakituisiinkaan paikkoihin ei ole hakijoita, saati sijaisuuksiin.

– Vaikuttavin keino tyrehdyttää hoitajien kato alalta on parempi palkka. Muu on itsepetosta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut