Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pornaisten kunta aikoo maksaa 250 euron kannusterahan koko henkilöstölle koronavuonna venymisestä, mutta ei taaskaan sote-henkilöstölle

Pornaisten kunnanhallitus päätti 250 euron kannustepalkkion maksamisesta kertaluonteisena korvauksena kunnan koko henkilöstölle toukokuun palkanmaksun yhteydessä. Kunta varaa tähän 45 500 euroa budjetista.

Asia menee vielä maanantaina kokoontuvan valtuuston päätettäväksi.

Kannusterahaan ovat oikeutettuja kaikki kunnan palveluksessa olevat henkilöt, joiden palvelussuhde on alkanut viimeistään 10.8.2020 ja he ovat palvelussuhteessa kuntaan ja saavat palkkaa silloin, kun kannusteraha maksetaan. Osa-aikaisuus ei vaikuta asiaan.

Päätös perustuu kunnanhallituksen jäsen Erja Palviaisen huhtikuussa tekemään esitykseen 300 euron kannusterahasta. Sitä on maksettu Pornaisissa kahtena edellisenäkin vuonna 250 euron suuruisena.

– Tarkoituksena on palkita henkilökuntaa erittäin hyvin tehdystä työstä kuntalaisten arjen sujuvoittamiseksi koronaviruspandemian aikana. Se on vaikuttanut ja tulee edelleen vaikuttamaan koko kunnan toimintaan ja se on muuttanut henkilöstön työolosuhteista ja työn vaatimuksia hyvin nopeasti koko henkilöstön osalta, kuuluu perustelu.

Pornaisten henkilöstö on kunnanhallituksen päätöksen mukaan toiminut esimerkillisesti koko koronavuoden ajan ja joustanut koronatilanteen muutosten vaatimalla tavalla kaikilla toimialoilla.

Kunnan tilinpäätös on viime vuodelta 1,2 miljoonaa euroa ylijäämäinen ja kumulatiivisesti kunnan taseessa on nyt yli 10 miljoonan euron ylijäämä.

Kannusterahaa eivät kuitenkaan saa kymmenet Pornaisissa sosiaali- ja terveystoimessa työskentelevät henkilöt, koska he ovat hallinnollisesti Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän palveluksessa.

– Eihän kunta voi maksaa kannusterahaa toisen työnantajan tekijöille. Raja menee siinä, että jokainen vastaa omista työntekijöistään, hallintojohtaja Seija Marttila toteaa.

Rajaus oli käytössä myös kahtena edellisenä vuonna.