Vuorottelu päättyy maanantaina – Porvoon yläkoulut ja lukiot kokonaan lähiopetukseen

Porvoon yläkoulut ja lukiot palaavat 26. huhtikuuta kokonaan lähiopetukseen. Maskeista ja turvaväleistä täytyy kaupungin johtoryhmän mukaan huolehtia tarkasti. Kuvituskuva. Outi Paappanen

Porvoon yläkoulut ja lukiot palaavat kokonaan lähiopetukseen maanantaina 26. huhtikuuta lukujärjestyksen mukaisesti, kaupunki tiedotti tiistai-iltapäivänä.

7- ja 8-luokkalaiset ovat yläkouluissa vuorotellen lähiopetuksessa vielä tämän viikon ajan. Samoin lukioissa vuosikurssit vuorottelevat vielä viikonloppuun asti.

Kaupungin johtoryhmä ei esitä vuorottelulle jatkoa, koska tartuntatautilain vaatimaa välttämättömyyttä koulutilojen sulkemiseksi ei enää ole.

– Porvoon ilmaantuvuusluku on laskenut. Vaikka koronatilanne on vielä vakava, nuorten hyvinvoinnin ja oppimistulosten kannalta on tärkeää, että lähiopetus jatkuu, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen totesi tiedotteessa.

– Lähiopetukseen palaaminen on osa linjaa, jossa lasten ja nuorten hyvinvoinnin varmistaminen on keskeistä, kun lähdetään hiljalleen purkamaan koronarajoituksia, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoi tiedotteessa.

Koulujen täyttyessä tulee Porvoon johtoryhmän mukaan huolehtia tarkasti kasvomaskien käytöstä, käsihygieniasta ja turvaväleistä.

– Erityisesti ruokailutilanteissa täytyy pyrkiä väljyyteen. Liikuntatunnit kannattaa pitää ulkona ja kontaktilajit jätetään pois. Esimerkiksi jalkapalloa ei voi pelata, mutta syöttelyä voi harjoitella, johtava lääkäri Kati Liukko vinkkasi kaupungin tiedotteessa.

Lue lisää: llmaantuvuusluku on vihdoin laskussa – maanantaina ei Porvoossa todettu koronatartuntoja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut