Niko Laurila avaa kaupan Vanhaan Porvooseen – avajaiset lauantaina

Niko Laurila avaa oman liikkeen vanhassa Porvoossa. Niko Laurila Photography

Porvoolainen valokuvaaja Niko Laurila avaa oman liikkeen Jokikadulle Vanhaan Porvooseen.

Niko Laurila Photography Finland -niminen liike avautuu lauantaina 24. huhtikuuta osoitteessa Jokikatu 8.

Laurilan omien kuvien pohjalta suunnitelluissa kaupan tuotteissa korostuu aito porvoolaisuus Suomea ja luontoa unohtamatta.

Valokuvausta vuosia harrastaneen Laurilan kuvatuotteiden tarina sai alkunsa viitisen vuotta sitten Porvoo-postikorteista, Laurila kertoo tiedotteessaan.

Tuotevalikoima kasvoi. Niitä on ollut tähän asti ollut ostettavissa verkkokaupan lisäksi muutamista porvoolaisista liikkeistä.

– Oman kaupan perään on kyselty vuosien aikana. Pitkän etsinnän jälkeen tarjoutui Jokikadulta liiketila käyttöön ja päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveen omasta kaupasta, Laurila jatkaa.

Kaupan sijoittuminen juuri Vanhaan kaupunkiin peilaa Laurilan kuvatuotantoa.

– Olen ikuistanut Vanhaa kaupunkia lähes päivittäin. Upea fiilis saada tuotteet esille juuri siinä ympäristössä missä niitä on kuvattu.

Suosittujen Porvoon ranta-aittakuvien lisäksi tuotteissa seikkailee myös Suomi ja luonto, joka on suuri inspiraation lähde Laurilalle. Teema näkyy myös kaupan sisällä, jossa suomalainen puu, kuten koivu ja luonnon läheisyys pääsee esille.

Valokuvista matkamuistoihin ja erilaisiin peleihin laajentunut tuotevalikoima sisältää nyt myös kodin sisustustuotteita. Yrittäjä pyrkii käyttämään tuotteiden suunnittelussa ja valmistamisessa paikallisia toimijoita.

– Kuvista tehdyt kankaiset tuotteet esimerkiksi verhokappaa, laudeliinaa ja keittiöpyyhkeet ovat olleet kysyttyjä.

Laurila uskoo matkailijoiden täyttävän vanhan kaupungin kadut myös ensi kesänä.

Laurilan päätyönä jatkuu edelleen kuvaustyöt yrityksille ja yksityisille, mutta hän pyrkii olemaan itse liikkeessä aina kun mahdollista, ja vähintäänkin avajaispäivänä launtaina. Liike on avoinna päivittäin kello 10-17.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut