Nesteen jättiseisokkityömaalla Porvoossa tehty jo hurja määrä koronatestejä – koronavirustartuntoja todettu pääosin ennakkotesteissä

Massatestauksia on tehty 29. maaliskuuta alkaen Nesteen jalostamon suurseisokin työmaalla. arkisto/Outi Paappanen

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokin työmaalla on tehty koronavirustartuntojen massatestauksia jo yli 12 000 kappaletta.

Massatestauksia on tehty 29. maaliskuuta alkaen.

– Tartuntoja on todettu noin neljäkymmentäviisi vajaan kuukauden aikana. Suurin osa positiivisista tuloksista on todettu ennakkotesteissä ennen Kilpilahden seisokkityömaalle saapumista, ja tartunnan saaneet on viranomaisten toimesta asetettu eristyksiin. Tämä osoittaa, että laadittu suunnitelma koronatartuntojen tavoittamiseksi on toimiva, kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toteaa kaupungin tiedotteessa.

Työmaalla työskentelee yhtäaikaisesti enintään noin 4 500 henkilöä. Seisokkitöihin osallistuu kevään aikana vaiheittain kaikkiaan noin 6 000 henkilöä, joista noin 2 000 on ulkomaalaisia.

Tiedotteen mukaan kaupunki ja Neste tiedottavat aktiivisesti Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokin aikana työmaalla tehtävistä massatestauksista sekä mahdollisista koronavirustartunnoista ja joukkoaltistumisista. Koska Kilpilahti sijaitsee Porvoossa, Porvoon kaupunki koordinoi viranomaisena kokonaistilannetta ja viestintää.

Neste on tehnyt suurseisokille yksityiskohtaisen terveysturvallisuussuunnitelman, jossa määritellään laajamittaiset koronavarautumisen toimenpiteet tartuntojen ehkäisemiseksi seisokkityömaan aikana. Neste teettää muun muassa säännöllisiä massatestauksia suurseisokin aikana.

– Olemme lisäksi sopineet laajoista yhteistyökäytännöistä mahdollisten tartuntojen jäljittämisessä. Sekä Porvoon että Nesteen tavoitteena on, että tilanne pysyy rauhallisena ja hallinnassa, Silvennoinen toteaa.

Kaupunki aikoo tiedottaa kokonaistilanteesta ja tartuntamääristä jatkuvasti verkkosivuilla.

– Jos laajempia tartuntaketjuja tai altistumisia tapahtuu, niistä tiedotetaan erikseen, Porvoon kaupungin yhteys- ja viestintäjohtaja Aino-Marja Kontio korostaa.

Porvoon kaupungin verkkosivulla porvoo.fi/koronatartunnat-porvoossa julkaistaan päivittäin tartuntamäärät sekä Porvoossa että jalostamoalueella. Sivulla julkaistaan myös viikkokatsaus Porvoon koronatilanteesta sekä tietoa koronarokotusten edistymisestä.

Jalostamon tartuntaluvuista ilmoitetaan erikseen Porvoossa asuvien tai majoittuvien työntekijöiden tartunnat. Myös Neste julkaisee viikkotason tietoja jalostamon osalta kilpilahti.fi -verkkosivustolla.

Massatestien tulokset saadaan päivittäin. Kaupunki ja Neste tiedottavat tuloksista yhteneväisesti. Mahdollisten positiivisten tartuntojen tulokset ovat aina edeltävän päivän aikana raportoituja tuloksia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki kestää noin 12 viikkoa. Jalostamon arvioidaan olevan käynnissä normaalisti kesäkuun loppuun mennessä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut