Aloite: Porvoossa olisi saatava uusi frisbeegolfrata ja kuntoiluvälineitä Gammelbackaan ikäihmisiä varten

Gammelbackaan kaivataan kuntolaitteita puistoalueelle ja frisbeegolfrataa. Kuvituskuva. arkisto/Ulla Mether

Gammelbackan keskuspuiston alueelle olisi rakennettava frisbeegolf-rata, ja alueen ostoskeskuksen läheisyyteen liikuntavälineitä senioreita varten, esittävät Sirpa Pirttimaa-Törnqvist ja Mirja Suhonen (sd.) aloitteessaan.

– Senioreille tai kaikille ikäryhmille sopivia välineitä voisi sijoittaa myös Purokadun päähän luistinradan pukukopin vieressä olevalle aidatulle leikkikentälle, kaksikko esittää.

Frisbeegolfrata palvelee kaiken ikäisiä. Senioreille tarkoitetut liikuntavälineet ovat sopivia ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten mutta myös kuntoutujien tarpeisiin.

Keskimäärin suomalaiset liikkuvat liian vähän, ja etenkin monen ikäihmisen liikunnan puute vie fyysisesti huonoon kuntoon, toimintakyky heikkenee ja liian varhaisessa vaiheessa joudutaan turvautumaan hoivapalveluihin.

THL korostaa julkaisuissaan terveyden ylläpitämistä yhdyskuntasuunnittelun ja toimintakykyä edistävien asuin- ja elinympäristöjen voimin.

Hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta voidaan tukea edullisin toimin. Heikentynyt toimintakyky lisää riskiä erilaisille tapaturmille, kuten kaatumisille. Siksipä fyysisen kunnon ylläpito on tärkeää, ja samalla kun fyysistä kuntoa pidetään yllä yhteisissä liikuntapaikoissa yhteisin välinein, tulee sosiaaliset tarpeet huomioiduksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut