Noutolounaat kelpasivat Porvoossa vain neljännekselle etäopetuksessa olleista

Noutolounaat eivät oikein maistuneet porvoolaisille etäkoululaisille. arkisto/Outi Paappanen

Tanja Kuisma

Yläkoulujen siirtyminen etäopetukseen on vähentänyt yläkoulujen toimitilojen siivoustavetta, ja samoin on käynyt lukioiden ja kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden toimitilojen suhteen. Etäopetus päättyy ensi viikon maanantaina, jolloin kaikki koulut ovat jälleen lähiopetuksessa.

Toimitusjohtaja Annika Malms-Tepponen ennakoi tilapalveluiden johtokunnalle antamassaan talouskatsauksessa tilapalveluiden tuloksen tältä vuodelta jäävän ennakoitua heikommaksi koronaepidemiasta johtuvien rajaustoimien vuoksi. Palveluiden tarve pieneni jo viime vuonna, mutta ei tänä vuonna enää niin paljon.

Ruokapalveluissa laskutus perustuu syötyihin aterioihin kouluissa ja päiväkodeissa. Etäopetuksessa olleiden koululaisten yksittäispakattujen koululounaiden jakelu aloitetettiin 8. maaliskuuta, mutta noutolounaita on hakenut noin neljännes niihin oikeutetuista.

Tämä näkyy tilapalveluiden taloudessa noin 200 000 euroa pienempinä myyntituottoina.

Erilaiset tuotteiden ja tarvikkeiden välityspalvelut ovat sen sijaan lisääntyneet, mutta ne liikelaitos laskuttaa toimialoilta toteutuneen mukaisesti.

Koronaepidemia ei ole vaikuttanut merkittävästi kiinteistönhoitoon tai käyttäjäpalveluihin. Sosiaali- ja terveystoimen välittömissä tukitoimissa on esimerkiksi siivouksen palvelutarve yhä tavanomaista suurempaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut