Itä-Uudenmaan korjausrakentamiskilpailun kynnystä laskettiin – raudan ja betonin ohella palkinnon voi saada hyvän kehittämistyön tuloksena

Porvoon Kevätkummun Asunto Oy Porvoon Hansatie 2:n julkisivuremontti palkittiin vuosi sitten korjausrakentamiskilpailussa. Arkisto/Outi Paappanen

Jyrki Hämäläinen

Porvoon Kiinteistöyhdistys on järjestänyt ainoana Kiinteistöliiton 23 jäsenyhdistyksestä korjausrakentamiskilpailun jo vuodesta 1999.

Kilpailulla halutaan korostaa, että vain suunnitelmallisella kiinteistönpidolla voidaan päästä hyvään lopputulokseen, tyytyväisiin osakkaisiin ja ylläpitää tai jopa kasvattaa kiinteistön arvoa.

– Emme järjestä kilpailua kilpailun vuoksi, vaan siksi, että kannustamme esimerkkien kautta muitakin taloyhtiöitä tekemään töitä hyvän kiinteistönpidon puolesta, Porvoon Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Marika Sipilä toteaa.

Tänä vuonna kynnystä osallistua kilpailuun on laskettu laajentamalla kilpailua niin, että mukaan on otettu osa-alueena myös kiinteistön kehittäminen. Palkinnon voi saada myös ilman suuria investointeja putkiin, rautaan ja betoniin.

Kehittämistoimenpiteinä mainitaan esimerkiksi lämmitysjärjestelmän vaihto, aurinkopaneeleiden asennus, jätelajittelun parantaminen tai uudet katokset, tietoliikennetekniikan parantaminen, asiakirjojen digitointi, kokoustekniikan kehittäminen, perinteinen putki- tai julkisivuremontti, yhteistilojen kehittäminen, piha-alueen uudistaminen – tai nyt erityisen kuuma aihe eli sähköautojen latauspaikkojen asentaminen.

– Kiinteistöliitto Uusimaan webinaarissa sähköautojen latauksesta oli mukana tuhat osallistujaa, Marika Sipilä kertoo.

Kilpailussa suunnitelmallisuus ja lopputulos ratkaisevat voittajan.

Kilpailulautakunnan mukaan korona ei ole vaikuttanut merkittävästi peruskorjaustoimintaan Porvoon seudulla. Hankkeista päättäminen on kuitenkin vaikeutunut, kun asukaskokouksia ei ole voitu järjestää.

Yksittäistapauksissa osakkaat eivät ole halunneet päästää remontoijia huoneistoihinsa. Myös tavarantoimituksissa on saattanut olla viiveitä.

Kilpailuun voi ilmoittaa asunto- tai kiinteistöosakeyhtiön, joka sijaitsee Itä-Uudellamaalla. Yhtiössä tulee olla vuoden 2020 aikana suoritettu joku suunnitelmallinen korjaustyö tai kehittämistyö, joka on valmistunut 31.12.2020 mennessä.

Kilpailulautakunnalle voi myös vinkata hyvästä kohteesta.

Ilmoittautuminen tehdään vapaamuotoisesti seuraavilla tiedoilla: taloyhtiön nimi ja sijaintiosoite, isännöitsijän/vastuuhenkilön yhteystiedot, lyhyt selostus suoritetusta korjaus- tai kehitystoimenpiteestä ja sen valmistumisaika. Myös kuvia voi liittää hakemukseen.

Ilmoittautuminen lähetetään viimeistään 30.4.2021 sähköpostilla marika.sipila(at) ukl.fi tai postissa osoitteeseen Porvoon Kiinteistöyhdistys, c/o Kiinteistöliitto Uusimaa, Annankatu 24 4.krs., 00100 Helsinki.

Voittajat palkitaan 17.6 Porvoossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut