Testeissä käyty edelleen ahkerasti, Porvoossa vain yksi uusi tartunta

Porvoon sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen on tyytyväinen, että koronatesteissä on edelleen käyty ahkerasti. Outi Paappanen

Ellei loppuviikosta koronatartuntojen määrä ryöpsähdä, Porvoon tilanne on selvästi parantumassa.

Keskiviikkona kello 19:ään mennessä Porvoossa oli todettu yksi uusi koronatartunta. Se oli samalla koko viikon ensimmäinen.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoisen mukaan koronatestimäärät ovat viime viikkoina pysyneet hyvällä tasolla, viime viikon luku oli noin 1 200.

– On tärkeää, että testeissä käydään edelleen matalalla kynnyksellä, hän toteaa.

Tartuntamäärien lasku onkin tarpeen, jotta rajoituksia päästäisiin purkamaan. Porvoohan teki jo tiistaina pääkaupunkiseutuun verrattuna nopeamman ratkaisun siirtymisestä yläkouluissa ja lukioissa kokonaan lähiopetukseen 26. huhtikuuta alkaen.

55–59-vuotiaiden porvoolaisten kiinnostus koronarokotuksia kohtaan oli keskiviikkona suurta. Silvennoisen mukaan loppuviikolle tarjolla olleet rokotusajat olivat jo iltapäivällä käyneet vähiin.

– Ensi viikolle on taas tulossa iso rokote-erä, joten hyvä tahti näyttää jatkuvan. Hiukan kannan huolta vielä rokottamattomista ikäihmisistä, olisiko jotain keinoa tavoittaa heitä paremmin, Silvennoinen pohtii.

Toisaalta, rokotteen ottaminen perustuu vapaaehtoisuuteen, joten tässä kohtaa ei välttämättä ole paljon tehtävissä.

Lämmin ja aurinkoinen viikonloppu ja alkuviikko saivat porvoolaisetkin enemmän liikkeelle. Sosiaali- ja terveysjohtaja ymmärtää, että hieno sää on myös houkuttanut maskittomuuteen, mutta nyt kannattaisi vielä pitää pää kylmänä.

– Ulkoillessa turvavälejä on helpompi pitää, mutta kauppoihin tai ravintoloihin mennessä maskit olisi syytä muistaa.

Korona-aikaa on nyt eletty reilut 13 kuukautta. THL:n tilastojen mukaan Porvoossa on koko tuona aikana kirjattu 589 tautitapausta.

Askolan luku on 67, Lapinjärven 22, Loviisan 109, Myrskylän 12, Pornaisten 58, Pukkilan 54 ja Sipoon koronatartuntojen määrä 362.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut