Nuorisotyöntekijät partioivat vappuaattona Porvoossa ja muistuttavat koronaturvallisesta juhlimisesta – poliisi muistuttaa vanhempia, että tuntemattomaan numeroon on nyt syytä vastata

Porvoon nuorisotyöntekijät päivystävät vappuna käyden tavanomaisilla nuorten tapaamispaikoilla, kuten Kokonniemen skeittirampeilla. Kuvituskuva. Arkisto/Inka Töyrylä

Tänäkin vuonna Porvoon kaupungin nuorisotyöntekijät päivystävät ja partioivat nuorten suosimissa paikoissa vappuaattona kello 18–02 välillä, tiedottaa kaupunki.

Kaupungin nuorisotyöntekijöitä voi myös pyytää avuksi, jos nuorella tai huoltajalla herää huoli jonkun nuoren voinnista aattoillan aikana. Illan aikana nuorisotyöntekijät saa kiinni liikkuvan nuorisotyön puhelinnumerosta 040 138 9440.

– Kevätaurinko houkuttelee nuoria lähtemään tapaamaan kavereita vappuviikonloppuna. Toivon, että nuoret malttaisivat tavata toisiaan turvallisesti pienissä kaveriporukoissa. Vielä on hyvä pitää huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta. Maskin käyttö ei ole ollenkaan noloa, vaan kannustan nuoria käyttämään maskeja, nuorisopalveluiden päällikkö Nina Jorkama muistuttaa tiedotteessa.

– Toivomme, että kotona keskustellaan nuoren kanssa turvallisuusohjeista sekä päihteiden käytöstä ja ollaan tietoisia missä nuori liikkuu. Kotibileitä ei pidä tänä vappuna järjestää, hän painottaa.

Nuorisotyöntekijät tekevät illan aikana tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa. Poliisi haluaa vielä muistuttaa, että jos nuoren vanhemmille soitetaan tuntemattomasta numerosta, on puhelimeen hyvä vastata.

– Soittaja voi olla poliisi, joka yrittää ilmoittaa, että nuori on joutunut tavalla tai toisella ongelmiin, poliisin sosiaaliohjaaja Marie Grönroos muistuttaa.

Päihteiden käytön kanssa pitää olla varovainen. Nuoren keho ei kestä alkoholia ja voi olla nuorelle jopa hengenvaarallista, tiedotteessa todetaan.

–  Lisäksi juopuneena riski joutua rikoksen uhriksi on suurempi. Juopunut nuori ei pysty välttämättä puolustautua väkivallalta tai seksuaaliselta hyväksikäytöltä. Myös ryöstön tai varkauden uhriksi joutuminen on suurempi riski juopuneena, Grönroos painottaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut