Porvoolaisista rokotettu 30 prosenttia – uusia tartuntoja ilmi kaksi

Muut ikäryhmät saavat Porvoossa Pfizer Biontechin rokotteita paitsi 65-69-vuotiaat. Kuvituskuva. Outi Paappanen

Porvoossa todettiin torstaina kaksi uutta koronavirustartuntaa. Koko viikon saldo on tähän mennessä kolme. Sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen huomauttaa, että koko väestöstä ensimmäisen rokotteen on saanut 30 prosenttia, joten rajoitusten purkamisesta huolimatta maltti kannattaisi vielä säilyttää.

– Olisi erittäin harmillista ja syventäisi monien ihmisten ja toimialojen ahdinkoa, jos tautitilanteessa tulisikin takapakkia vielä ennen kesää. On huomattava, että tämänhetkiset ilmaantuvuusluvut ovat vielä viime syksyyn verrattuna korkeat, Silvennoinen vetoaa.

Porvoon kaupunki alkaa ensi viikolla rokottaa myös 50–54-vuotiaita. Silvennoisen mukaan rokotusten avaaminen nuoremmille ikäryhmille johtuu kahdesta syystä. Rokotteita on tulossa Porvooseen runsaasti ja vanhempien ikäluokkien rokotukset ovat edenneet nopeasti.

– 65–69-vuotiaista porvoolaisista on rokotettu jo 76 prosenttia ja 60–64-vuotiaistakin 64,1 prosenttia, Silvennoinen kertoo.

THL:n luokittelussa 50–59-vuotiaat ovat yksi kokonaisuus, joten nyt kaikki tuon joukon edustajat voivat saada rokotteen Porvoossa.

Kaupunki tiedotti torstaina, että Porvoonseudun musiikkiopiston vuonna 2007 ja sitä ennen syntyneet perusopetuksen eli sisäänpääsytestien kautta valitut oppilaat palaavat takaisin lähiopetukseen maanantaina 26. huhtikuuta alkaen yläkoulujen tapaan. Muut musiikkiopistoa koskevat rajoitukset jatkuvat ennallaan.

– Tutkintoon johtava taiteen perusopetus on Porvoon kaupungin johtoryhmän linjauksen mukaisesti rinnastettava perusopetukseen, sivistysjohtaja Sari Gustafsson perustelee.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei jatkanut liikunta- ja virkistystilojen sulkemista koskevaa päätöstään Uudellamaalla, vaan sen voimassaolo päättyy 28. huhtikuuta. Tämä tarkoittaa, että porvoolaiset yksityiset liikunta- ja kuntosalit voivat ensi viikolla avata ovensa asiakkaille neljän viikon kiinniolon jälkeen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut