Porvoo antaa korona-avustusta 19 urheiluseuralle, kulttuuriin ja taiteen perusopetukseen

FunShine Cheerleaders on yksi korona-avustuksen piiriin päässeistä porvoolaisseuroista. Arkisto / Timo Pasanen

Porvoon kaupunki on päättänyt myöntää korona-avustusta urheiluseuroille, kulttuuritoimijoille ja taiteen perusopetuksen järjestäjille.

Kaupungin tiedotteen mukaan korona-avustusta haki 19 porvoolaista urheiluseuraa ja jokaiselle niistä myönnetään tukea.

Isoimmat avustussummat saavat FunShine Cheerleaders, Porvoon Taitoluistelijat ja Porvoon Salibandyseura.

Kulttuuritoiminnan hakemuksia tuli seitsemän. Avustukset myönnetään kulttuuritalo Grandille, Vanha 123:lle ja Porvoon Teatterille.

Lisäksi taiteen perusopetukseen avustusta saavat kaikki sitä hakeneet viisi opetuksenjärjestäjää.

– Kaupungin tavoitteena on auttaa yhdistyksiä ja taiteen perusopetuksen toimijoita jatkamaan ja kehittämään toimintaansa koronaepidemian aikana ja sen jälkeen sekä ylläpitämään työllisyyttä. Kaupungilla on suurin huoli lasten ja nuorten harrastustoiminnan katkeamisesta ja kolmannen sektorin tarjoamien kulttuuri- ja vapaa-ajanpalveluiden tulevaisuudesta, vs. kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Susann Hartman sanoo tiedotteessa.

Korona-avustusta voidaan myöntää harkinnanvaraisena yleisavustuksena oikeuskelpoiselle, yleishyödylliselle taide-, kulttuuri- ja liikuntajärjestölle sekä taiteen perusopetuksen toimijalle.

Edellytyksenä korona-avustusten myöntämiselle oli, että toiminta on vakiintunutta, säännöllistä ja merkityksellistä toimijan edustamalla alalla Porvoossa, ja toiminta on ollut vakavaraista ennen vuotta 2020. Avustukset tulevat maksuun toukokuun alussa.

Korona-avustusten käsittelyssä on huomioitu toiminta koko epidemian ajalta. Kulttuuritoiminnan osalta avustukset kohdistetaan toimijoille, joilla on suuria kiinteitä vuokrakuluja.

Liikuntaseurojen avustukset kohdennetaan saamatta jääneiden tulojen kattamiseksi ja taiteen perusopetuksen kohdalla avustukset kohdennetaan toiminnan alijäämän kattamiseksi.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut