Näköislehdessä tänään | Heviörinäkin on tekniikkalaji, ja Arttu Leppänen on yksi harvoista sen opettajista Suomessa

Hyvinvointi: Korona-aika on heikentänyt ruotsinsuomalaisten käsitystä Ruotsista, sanoo Ruotsinsuomalaisten arkiston puheenjohtaja Markus Lyyra. Arkisto kerää parhaillaan ruotsinsuomalaisilta kirjoituksia korona-ajan kokemuksista. Kirjoituksia on toistaiseksi tullut kymmenkunta, joten otos on pieni mutta suuntaa antava.

– Kirjoituksista huokuva katkeruus Ruotsia kohtaan on uutta. Aikaisemmin ihmiset ovat olleet kiitollisia Ruotsille, joka on antanut heille työtä ja hyvän elämän, Lyyra sanoo.

Asuminen: Helsingin Itä-Pasilassa on 1970-luvulla rakennettu kerrostalo, jonka brutalistinen suunnittelu on herättänyt huomiota ulkomaita myöten. Kiinteistösijoittajilla Marko Peckillä ja Dario Nascimbenilla on taloon intohimoinen suhde.

Musiikki: "Heviörinä" on tekniikkalaji, mutta sen opettajia on Suomessa vain kourallinen. Yksi heistä on Arttu Leppänen, joka näyttää tarkoituksellisesti joltain muulta kuin hevibändin laulajalta.

Historia: 50 vuotta sitten Suomessa tapahtui historiallinen muutos: kouluviikosta tuli viisipäiväinen. Näin koululaiset pääsivät samaan rytmiin vanhempiensa kanssa, sillä työelämässä viisipäiväisyyteen oli siirrytty jo aiemmin.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut