Huhtikuun viimeinen viikko alkoi lupaavasti Porvoossa – ei yhtään uutta koronavirustartuntaa maanantaina

Viikko alkoi Porvoossa lupaavasti: uusia koronavirustartuntoja ei maanantain alkuiltaan mennessä ilmaantunut. Kuvituskuva Outi Paappanen

Koronavirustartunnoissa rauhallinen viime viikko sai lupaavan jatkon maanantaina Porvoossa.

Kaupungissa ei varmistunut yhtään uutta tartuntaa kello 18 mennessä.

Viime viikolla uusia tartuntoja vahvistettiin lopulta 12. Viikko oli tartuntojen suhteen rauhallisimpia pitkään aikaan.

– Hyvään suuntaan ollaan selvästi menossa, sosiaali- ja terveystoimen hallintopäällikkö Salla Paavilainen summaa.

Vielä sunnuntaina menneen viikon tartuntasaldo oli vain yhdeksän, mutta myöhemmin sunnuntaille kirjautui vielä kolme uutta tapausta. Viimeksi näin rauhallista on ollut kuitenkin viimeksi helmikuussa.

Edellisviikolla eli 12.-18.4. uusia tartuntoja varmistui 24.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilaston mukaan Porvoossa on todettu pandemian alusta yhteensä 602 koronavirustartuntaa.

Askolassa tartuntoja on todettu 69 ja Sipoossa 365.

HUS-alueella tartuntojen ilmaantuvuus oli eilen 111,6 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana. Edellisellä 14 vuorokauden jaksolla ilmaantuvuusluku oli 205,9.

THL:n mukaan Porvoossa ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 15 462 ihmistä ja toisenkin annoksen 1 751 kaupunkilaista. Yhteensä rokotteita on annettu 17 212. Tiedot perustuvat tartuntatautirekisteriin.

Porvoon kaupunki jakaa tällä viikolla neljä kangasmaskia yläkoulujen oppilaille, 6.-luokkalaisille ja kuutosten kanssa yhdysluokilla oleville 5.-luokkalaisille.

Kaupungin tiedotteen mukaan jatkossakin saa käyttää tähän asti koululla tarjolla olleita maskeja tai omia maskeja.

– Sekä oppilaat että huoltajat ovat toivoneet henkilökohtaisia kangasmaskeja, joita voi pestä itse kotona. Kyseessä on maskisuositus, ja toivomme, että sitä noudatetaan kattavasti mahdollisten tartuntojen ja joukkoaltistumisten estämiseksi, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo tiedotteessa.

Koululaisille jaetaan nuorille suunniteltuja pienempiä mustia kangasmaskeja, mutta tarpeen mukaan yläkoululaisille vaihtoehtona on myös aikuisten koon kasvomaskeja.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut