Keskusta haluaa Pornaisissa säilyttää suurimman ryhmän paikan – päiväkodin laajennus, väylähankkeet ja monitoimihalli toivelistan kärjessä

Keskustalla on Pornaisissa vahva kannatus. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Otto Karhusen mukaan tavoitteena on näissä kuntavaaleissa säilyttää nykyinen paikkamäärä ja pitää siten suurimman valtuustoryhmän asema.

– Olemme tehneet vastuullista ja yhteistyökykyistä politiikka, jonka uskomme näkyvän vaalituloksessa, Karhunen sanoo.

Uusia asemakaava-alueita on menneinä vuosina kaavoitettu Pornaisissa ja vanhoja alueita laajennettu, Pornaisten Porttiinkin on saatu lisää yritystoimintaa. Puheenjohtajan mukaan Portin alueen laajentaminen tulee ajankohtaiseksi tulevalla kaudella.

– Pornaisten talous on pidetty hyvässä kunnossa, mikä tarjoaa tulevaisuudessa mahdollisuuksia investoida ja ylläpitää laadukkaita palveluita. Varhaiskasvatus palautui menestyksekkäästi kuluneen vaalikauden aikana kunnan omaksi toiminnaksi. Parkkojan lähiliikuntapaikka, ja kauan odotetut juoksuportaat Hyötinmäen kuntaradalle ovat valmistuneet kuluneella kaudella, Karhunen listaa saavutuksia.

– Muun muassa nämä seikat huomioon ottaen Keskustan valtuustoryhmä on onnistunut kuluneella kaudella hyvin. Ryhmässä on ollut hyvä henki ja tekemisen meininki.

Keskustan ehdokasasettelu on Karhusen mukaan onnistunut hyvässä aikataulussa, suunnitellusti ja kaikkiaan hyvin jo silläkin mittarilla, että ehdokkaita on nyt enemmän kuin neljä vuotta sitten 2017.

Onnistumisen merkkeinä hyvä talous, varhaiskasvatuksen palautus ja liikuntapaikkojen rakentaminen.

Puheenjohtaja luonnehtii listaa erittäin monipuoliseksi. Ehdokkaiden ikähaitari on 22–64 vuotta keski-iän ollessa 43 vuotta.

– Olemme saaneet nuoria ehdokkaita hyvin mukaan ja ehdolla onkin kolme alle 30-vuotiasta ehdokasta. Listalla on hyvässä suhteessa niin nais- kuin miesehdokkaita, ja myös ehdokkaiden ammatillinen osaaminen on monipuolista.

Kampanjointi on Karhusen mukaan ollut näissä vaaleissa hyvin erilaista kuin ennen koronapandemian rajoitusten vuoksi. Tavanomaiset toritapahtumat ja ihmisten fyysinen kohtaaminen ei ole tähän asti käytännössä ollut mahdollista.

– Olemme Keskustassa olleet aktiivisia sosiaalisessa mediassa, ja meiltä onkin tulossa kolme Facebook-live -keskustelutilaisuutta huhtikuun lopussa ja toukokuussa.

Karhunen arvioi valtakunnanpoliittisten vaikutteiden näkyvän varmasti ehdokkaiden arvoissa ja sitä kautta myös asioissa, joita he päättäjinä priorisoivat.

– Pornaisten kokoisessa kunnassa sen suurempaa yhtäläisyysmerkkiä en lähtisi kuntapolitiikan ja valtakunnan politiikan välille tekemään. Kuntapolitiikassa päätöksenteko keskittyy kunnan ja kuntalaisten asioihin.

Tutustu ehdokkaisiin: https://www.uusimaa.fi/vaalikone/#/

Pornaisten Keskustan vaalitavoitteita 2021–2025

Lähipalveluiden saatavuuteen ja laatuun liittyen olisi esimerkiksi ikäihmisten palveluasumisen kapasiteettia kasvatettava ja terveyskeskuspalvelut on säilytettävä Pornaisissa. Lisäksi kyläkoulujen elinvoimaisuudesta on pidettävä huolta tulevaisuudessakin.

Suunnitelluista investoinneista merkittävimpiä ovat tulevalla valtuustokaudella esimerkiksi kevyen liikenteen väylähankkeiden suunnittelu ja toteutus, Linnunlaulun päiväkodin laajennuksen valmistuminen ja monitoimihallihankkeessa alueen kaavoittaminen, ja hallin suunnittelu ja toteutus.

Pornaisten talous on hyvässä kunnossa. Töitä on tehtävä sen eteen, että talous on kunnossa myös tulevan vaalikauden jälkeenkin. Tarkka taloudenpito tarjoaa mahdollisuuksia kehittää kuntaa niin palveluiden kuin investointienkin näkökulmasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut