Vanha raatihuone ja Holmin talo aukeavat – Nähtävillä porvoolaista merenkulkua ja kauppiaspöydän antimia

Porvoon museon Aallot kantavat -näyttely jatkuu yleisön pyynnöstä elokuun loppuun asti. Kuvan maalauksessa purjehtii parkki Julie. Porvoon museo

Porvoon museon näyttelyt Vanhalla raatihuoneella ja Holmin talossa avautuvat torstaina 6. toukokuuta.

Pitkän koronatauon jälkeen nähtävillä pysyvät yleisön pyynnöstä erikoisnäyttelyt Aallot kantavat ja Sneckenströmin perheen juhlapöytä.

Museon tiedotteen mukaan Vanhassa raatihuoneessa on myös nähtävillä Marikki Hakolan videoteos Ajan virta. Teos liittyy Porvoon kaupungin 675-vuotisjuhlavuoteen ja sen pääosassa ovat Porvoonjoki ja joen varrella eri aikoina eläneet ihmiset.

Aallot kantavat on näyttely Porvoon vuosisataisista merenkulkuperinteistä 1700-luvulta nykypäiviin. Porvoon ranta-aitat ovat ainutlaatuiset varhaiseen kauppamerenkulkuun liittyvät rakennukset.

Näyttely kuljettaa näyttelyvieraan niiden luota jokivarren veneveistämöihin, viivähtää telakoilla ja satamissa. Sieltä se jatkaa edelleen ulkosaaristoon majakoille ja haaksirikkopaikoille. Näyttelyn kuvat, esineet ja taideteokset kertovat purje- ja moottorialuksista niin kotivesillä Porvoon saariston suojissa kuin kaukomailla valtamerten rannattomilla ulapoilla.

Gustaf Fredrik Sneckenström (1797–1877) kuului Porvoon johtaviin kauppiaisiin ja laivanvarustajiin. Hän lähti merille jo 15-vuotiaana ja johti myöhemmin omaa kauppalaivastoaan muun kauppatoiminnan ja poliittisten tehtävien ohessa.

Sneckenströmin perhe oli tunnettu vieraanvaraisuudestaan ja Jokikadulla sijainneesta kodista muodostui kaupungin sosiaalisen elämä keskus. Porvoon museon kokoelmiin kuuluva englantilainen Chinese Birds-astiasto vuodelta 1836 on aikoinaan kuulunut Sneckenströmin perheelle.

Sneckenströmin perheen juhlapöytä, Vanha raatihuone 6.5.–19.6.

Aallot kantavat, Holmin talo ja Vanha raatihuone 6.5.–31.8.

Ajan virta, Vanha raatihuone 6.5.–31.12.

Vanha raatihuone ja Holmin talo ovat avoinna 31.8. asti ti–la kello 10–16.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut