Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoolaisyritys kehitti ratkaisun sähköpyörien lataamiseen

Sähköpolkupyörät ovat nyt kuuminta hottia. Porvoolainen eBike Charge on kehittänyt neljä tuotetta helppoon ja turvalliseen lataamiseen. Prototyyppiä, kuuden polkupyörän latauskatosta, esiteltiin keskiviikkona Porvoon torilla.

Yllättävää on, että vastaavia tuotteita ei löytynyt markkinoilta.

– Kaikki piti keksiä itse. Matkan varrella tuotetta muutettiin paljon, eBike Chargen Richard Ahlgren kertoo.

Haastetta lisäsi, että sähköfillareiden lataukseen ei ole kehitetty yhtenäisiä standardeja, vaan akkujen toteutus on valmistajakohtaista.

Lataus tapahtuu latauskaapissa, joka voidaan lukita. Sähkönsyöttö tapahtuu normaalilla kytkennällä sähköyhtiön verkkoon, aurinkopaneeliratkaisulla tai näiden yhdistelmällä.

Innovaation ytimessä on turvallisuus eli paloturvallisuusriskin muodostavien akkujen latauksen siirtäminen asunnoista parempaan paikkaan.

eBike Charge näkee asiakkaita kaikkialla, missä pyöriä käytetään: taloyhtiöissä ja muissa kiinteistöissä, kaupoissa ja muissa yrityksissä sekä kunnissa.

Latauksen maksullisuus jää latauspalvelun tarjoajan mietittäväksi.

– Pyörän latauksen hinta jää alle euron, Philip Ahlgren kertoo.

Torilla esitelty latauskatos on järein versio, jonka hinta on noin 20 000 euroa.

Siitä hieman kevyempi versio on katoton latauskarsina. Kuudelle pyörälle tarkoitettu latauspylväs maksaa noin 7 000 euroa. Esimerkiksi taloyhtiön kellariin asennettavan latauskeskuksen hinta kuudella latauskaapilla ja 12:lla suko-pistokkeella maksaa noin 1 700 euroa.

Suunnitteilla on myös kotikäyttöön tarkoitettu boksi yhdelle pyörälle.

Alihankintana valmistettavat katokset ja pylväät ovat metallirakenteisia. Ne asennetaan betonialustalle. Alarunko täytetään betonilla, joten erillisiä kiinnikkeitä ei tarvita.

Katokset voidaan varustaa myös esimerkiksi seinillä, mainosnäytöillä, antureilla tai kameroilla, penkeillä tai vaikka sähköautojen latausmahdollisuudella.

eBike Charge kuuluu veljesten Niclas, Robert ja Philip Ahlgrenin mainosalalla toimivaan Sign Up Print -perheyritykseen, jonka toimintaa halutaan kasvattaa.