Skipperi aloittaa veneiden vuokrauksen Porvoossa – Hamariin kaksi tai kolme kuukausimaksullista venettä

Skipperin Yamarin-veneitä voi vuokrata puolen vuoden sitoumuksella vapusta alkaen myös Porvoossa, jossa niiden laituripaikat ovat Hamarissa. Skipperi

Jyrki Hämäläinen

Kiinnostaako veneily uudella veneellä ilman kymmenien tuhansien eurojen sijoitusta ja veneen kunnossapidosta huolehtimisen tuskaa?

Tähän markkinarakoon on iskenyt venevuokraaja Skipperi, joka aloittaa tällä veneilykaudella toimintansa myös Porvoossa. Meren äärelle Hamariin on tulossa kaksi tai kolme venettä.

Skipperillä on tarjota Pohjoismaissa 340 yhteiskäyttöistä venettä, joista 177 Suomessa. Kotimassa satamia on yli 20, joissa kaikissa veneitä saa käyttää samalla sopimuksella. Porvoota lähimmät pisteet ovat Kotka ja Vuosaari.

Sikpperin markkinointijohtaja Tuomas Kataila kertoo, että päätöstä toiminnan käynnistämisestä Porvoossa edelsi ennakkomyynti, joka kertoi kiinnostusta löytyvän. Päätöstä venytti, että rantamuurin rakennustyöt vievät Porvoon jokirannasta puolensataa venepaikkaa tänä kesänä.

– Olisi hienoa, jos meillä olisi parin vuoden päästä Porvoossa kahdeksan tai kymmenen venettä, Kataila sanoo.

Skipperin vuokraamat veneet ovat täysin varusteltuja Yamarin Cross -veneitä Yamahan perämoottoreilla. Porvooseen tulevat mallit ovat 54 BR ja 57 BR sekä optiona 62 BR.

Veneet koetaan yhteiseksi asiaksi.

Tuomas Kataila, Skipperi

Varaukset ja palvelun käyttö check-in ja check-out -prosesseineen tapahtuvat mobiilisovelluksella. Kauden aikana voi veneillä rajattomasti. Yhden varauksen kesto on 7,5–23,5 tuntia. Veneilykausi on 1.5.–31.10.

Palvelu perustuu kuukausiveloitukseen. Varaajalla on käytössä aina kaksi varausta eli ennakkovaraus ja äkkilähtö, jotka voi yhdistää. Varauksen käytettyään voi tehdä uuden varauksen.

Porvoossa olevien veneiden arkipäiväkäyttöön oikeuttava kuukausimaksu on 179 euroa ja viikonloput mukaan lukien 279 euroa. Palveluun on sitouduttava kuudeksi kuukaudeksi.

Hinta ei sisällä polttoainetta. Sovellus kertoo, kuinka paljon sitä on kulunut vuokrauksen aikana. Polttoainesaldo tasataan joka kuukauden lopussa.

Skipperin liikesalaisuuksiin kuuluu, kuinka monta vuokraajaa venettä kohti otetaan. Käyttäjämäärää rajoitetaan, jotta kapasiteettia on riittävästi.

– Meillä on siihen tietty laskukaava. Olemme mitoittaneet sen niin, että kaikki käyttäjät pääsevät veneilemään vähintään kerran viikossa koko kauden ajan, Tuomas Kataila kertoo.

– Keskimäärin käyttäjät veneilevät noin 15 kertaa kauden aikana. Aktiivisimmat kävivät vesillä viime kaudella lähes sata päivää.

Kuukausimaksuun sisältyvät Skipperi Akatemian veneilykurssit ja käytännön koulutukset.

Käyttäjistä noin 20 prosenttia on ollut aloittelevia veneilijöitä, mutta isoilta havereilta on vältytty. Vuokrauksen jälkeen pitää ottaa sovellukseen kuva potkurista.

– Viime vuonna tehtiin kauden aikana 22 000 veneretkeä. Potkurivahinkoja tottakai sattuu. Jos vene jätetään huonoon kuntoon, meillä on oikeus veloittaa siivouksesta. Mutta sellaiseen ei ole juurikaan ollut tarvetta. Veneet koetaan yhteiseksi asiaksi, Tuomas Kataila kertoo.

– Veneiden ylläpidossa on kyllä puuhaa, mutta turvallisuuden näkökulmasta viime kausi meni hienosti. Tälle kaudelle satsaamme entistä enemmän koulutukseen, kun asiakasmäärät kasvavat.

Skipperi toimii myös vertaisvenevuokraamona eli välittää muiden omistamia veneitä vuokralle vuorokausi- tai viikkohintaan. Keskiviikkona tarjolla oli Porvoosta yhdeksän venettä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut