Näköislehdessä tänään: Ilman kaivostoimintaa meillä ei olisi hammastahnaa tai elektroniikkaa, sanoo kaivosmuseon amanuenssi

Ajassa: Priska Niemi-Sampanille, Janina Ojalalle ja Alice Jäskelle puhutaan Suomessa vähän väliä englantia, vaikka he ovat suomalaisia. Vantaalla kasvaneelle Jäskelle on jäänyt mieleen se, kun opettaja halusi laittaa hänet suomi toisena kielenä -ryhmään. Kolmikkoa yhdistää se, että heidän toinen vanhempansa on muuttanut Suomeen muualta.

Kulttuuri: Ilman kaivostoimintaa meillä ei olisi hyvinvointiin tarvittavia tavaroita, kuten hammastahnaa tai elektroniikkaa, sanoo Outokummun kaivosmuseon amanuenssi Klas Swanljung. Suomenruotsalainen Swanljung muutti Outokumpuun Turusta ja on viihtynyt Pohjois-Karjalassa hyvin.

Luonto: Kohta on taas aika pystyttää hyönteishotelleja. Helsinkiläistä Aarne Reunalaa voi kutsua hyönteisbaarien ja -hotellien edelläkävijäksi, sillä hän ylläpitää hyönteishotellia tänä vuonna viidettä kertaa.

– Hotelleissa ei ole hommaa, Reunala sanoo.

Ajassa: Jonttu, 34, istui ennen asemilla käyttämässä huumeita. Nyt hän on taas aloittamassa asemilla oleilun, mutta aivan eri syystä: hän on yksi kuudesta Helsingin uudesta huudikoutsista, jotka kiertävät metroasemilla ja keskustelevat erityisesti huumeidenkäyttäjien kanssa.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut