Juuri nyt: Porvoon kaupunki purkaa koronarajoituksia asteittain, kirjastoihin ja museoihin pääsee 10. toukokuuta alkaen, nuorten harrastuksia avataan jo sitä ennen – katso koko lista!

Porvoon kirjastoissa pääsee pian sisätiloihin. Kuvituskuva Outi Paappanen

Porvoon kaupungin koronarajoituksia puretaan asteittain ja hallitusti toukokuussa, kaupungin johtoryhmä päätti kokouksessaan torstaina.

Kaupungin tiloja koskevia rajoituksia puretaan ja tiloja avataan porrastetusti ja rajatusti terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

– Porvoon koronatilanne on parantunut ja tartuntojen määrä on vähentynyt, mutta olemme edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Tilanne voi pahentua uudestaan, jos rajoituksia puretaan liian nopeasti, muistuttaa johtava lääkäri Kati Liukko kaupungin tiedotteessa.

– Seuraamme koronatilanteen kehittymistä tiiviisti. Rajoituksiin ja päivämääriin voi tulla muutoksia, mikäli epidemiatilanne muuttuu, toteaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

Hän toivoo, että koronatilanne helpottuu edelleen kesää lähestyttäessä.

– Jokainen meistä voi vaikuttaa tähän noudattamalla voimassa olevia suosituksia. Vältetään lähikontakteja, käytetään maskeja ja huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, korostaa Ujula.

Seuraavat toiminnat avataan 10.5. alkaen:

12–20 -vuotiaiden (2001 tai myöhemmin syntyneet) harrastustoiminta ja taiteen perusopetus sisätiloissa, alle 10 hengen pienryhmissä avataan toukokuun 10. päivänä.

Poikkeuksena yksilölajien alle 20-vuotiaat harrastajat, kuten esimerkiksi uimarit ja taitoluistelijat, jotka voivat aloittaa harjoittelun alle 10 hengen ryhmissä 3.5. alkaen esimerkiksi uimahallissa ja jäähallissa.

Muilta osin esimerkiksi uimahallia koskevat rajoitukset pysyvät voimassa.

Myös kesätoimintaa voidaan toteuttaa alle 20-vuotiaille noudattaen ohjetta harrastustoiminnasta sisätiloissa. Ulkotoiminnassa noudatetaan THL:n terveysturvallisuusohjetta.

Pääkirjaston ja lähikirjastojen (Gammelbacka, Kevätkumpu ja Kerkkoo) sekä kirjastoauton sisätilat avataan lainaustoimintaa varten. Lehtien lukusalit ovat auki ajanvarauksella toistaiseksi.

Runebergin koti ja Walter Runebergin veistoskokoelma avataan yleisölle. Ryhmäopastuksia ei järjestetä.

Samanaikaisesti museoissa ja kirjastoissa sisällä olevien kävijöiden määrää rajataan terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Museoissa ja kirjastoissa on tärkeää käyttää kasvomaskia ja noudattaa kahden metrin turvaväliä.

Palvelutalojen vierailurajoituksia lievennetään 1.5. lähtien. Aikaisempi rajoitus enintään kolmesta vieraasta/ryhmäkoti poistuu. Suositus on, että yhden asukkaan luona voi vierailla kaksi läheistä, yhden tunnin ajan. Vierailuista on sovittava etukäteen.

Edelleen suositellaan, että asukkaat ja omaiset tapaavat ulkona palvelutalon piha-alueella tai tapaamistuvissa.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden keskeytyksissä olleet lasten puhe- ja toimintaterapiaryhmät jatkuvat 2–4 hengen pienryhmissä 3.5. alkaen. Asiakkaisiin ollaan yhteydessä ajanvarausten muutoksista.

Muilta osin Porvoon kaupungin tiloja ja toimintoja koskevat rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi. Rajoituksista voit lukea täältä: www.porvoo.fi/suositukset-ja-rajoitukset

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut