Koronatartuntoja kolme torstaina Porvoossa, kirjastoihin pääsee pian, mutta ei uimahalliin

Uimahalli ei avaudu vielä yleisölle, mutta esimerkiksi 6.-luokkalaisten koulu-uinti pääsee alkamaan. Outi Paappanen

Uusia koronatartuntoja varmistettiin torstaina kolme Porvoossa. Viikko on edennyt tasaisen maltilliseen tahtiin, sillä maanantaina tartuntoja oli nolla, tiistaina kolme ja keskiviikkona jälleen nolla.

Tartuntamäärät ovat laskussa, mutta kaupunki on edelleen epidemian leviämisvaiheessa.

Koska tilanne on rauhallinen, kaupunki ryhtyy toukokuussa purkamaan koronarajoituksia. Tiloja avataan porrastetusti ja rajatusti 10. toukokuuta alkaen.

Alle 20-vuotiaiden yksilölajit ja 6.-luokkalaisten koulu-uinti mahdollistuu kuitenkin jo 3. toukokuuta alkaen.

12–20 -vuotiaiden harrastustoiminta ja taiteen perusopetus voi alkaa alle 10 hengen pienryhmille sisätiloissa.

Poikkeuksena ovat yksilölajien alle 20-vuotiaat harrastajat, kuten esimerkiksi uimarit ja taitoluistelijat, jotka voivat aloittaa harjoittelun alle 10 hengen ryhmissä 3.5. alkaen esimerkiksi uimahallissa ja jäähallissa.

Suurissa liikuntasaleissa ja muissa suurissa tiloissa voi samanaikaisesti toimia erillisiä 10 hengen ryhmiä, mikäli ryhmien välille ei synny tosiasiallista kontaktia. Eri tiloista annetaan tilakohtaisia rajoituksia ja toimintaohjeita.

Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö sisätiloissa järjestettävissä harrastuksissa rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön. Pukeutumistiloja saa käyttää vain läpikulkuun, mutta wc-tilat ovat käytössä.

Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä.

Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta voidaan edelleen järjestää ulkokentillä oman harjoitusryhmän kanssa THL:n terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Kaikki kaupungin järjestämä yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta on edelleen keskeytetty sisä- ja ulkotiloissa.

Kaupunki suosittelee voimakkaasti yksityisiä ja kolmannen sektorin toimijoita noudattamaan samoja rajauksia ja turvallisuusohjeita järjestämässään lasten ja nuorten harrastustoiminnassa.

Pääkirjaston, sekä Gammelbackan, Kevätkummun ja Kerkkoon lähikirjastojen sekä kirjastoauton sisätilat avataan asiakkaille. Tiloissa ei kuitenkaan voi oleskella, eikä lukusalia ja omatoimiaikaa avata.

Pääkirjastossa voi samanaikaisesti olla sisällä 50 henkilöä, Gammelbackan kirjastossa 20 henkilöä kirjaston tilassa ja viisi henkilöä aulassa, Kevätkummun kirjastossa 10 henkilöä ja Kerkkoon kirjastossa viisi henkilöä. Kirjastoauton kävijämäärä on sekin rajattu.

Varauksia voi edelleen noutaa kaikista muista kirjastoista paitsi Kerkkoosta.

Uimahalli pysyy edelleen suljettuna yleisöltä. Uimahalli on kuitenkin myös 6.-luokkalaisten käytössä opetussuunnitelman mukaisessa toiminnassa 3.5. alkaen. Saunassa ei kuitenkaan voi käydä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut