Katso kuvat! – Linnankosken "hatutuksesta" alkoi Porvoon vappu – lukiolaisten ensimmäisestä kerrasta 10 vuotta

Linnankosken patsaan ensimmäisestä juhlallisesta lakituksesta tai "hatutuksesta" tuli tänä vappuna kuluneeksi 10 vuotta. Yleisöä ei tänäkään keväänä koronasyistä voitu kutsua paikalle normaaliin tapaan. Samu Karvala

Samu Karvala

Kaupunginpuistossa tapahtuvaa Johannes Linnankosken patsaan lakitusta voi viimeistään nyt hyvällä syyllä kutsua porvoolaiseksi vappuperinteeksi. Linnankoski sai hatun päähänsä ensimmäisen kerran vapun alla 2011 eli tasan kymmenen vuotta sitten.

Perinne ei ole katkennut, vaikka kaksi viimeisintä kertaa on jouduttu toteuttamaan koronarajoituksin. Yleisömäärä puistossa oli nytkin hyvin pieni ja maskeja käytettiin yleisesti.

Alkufanfaarin puhalsi trumpetillaan Leo Kylätasku, joka oli mukana myös 10 vuotta sitten.

– Ja melkein joka kerta tässä välilläkin, hän arvioi.

Linnankosken lukion ja Linnankoski-seuran puolesta alkusanat lausui Veikko Vesterinen, joka toivoi, että ensi keväänä voidaan palata taas normaaliin päiväjärjestykseen ja pitää vapun avaava yleisötilaisuus.

Lakituksen sai kunnian suorittaa tänä vuonna Anni Puumalainen. Opiskelijan puheenvuoron käytti Tommi Kanon, joka muistutti koronaopiskelusta ahdistuneille aiheellisesti, ettei elämä ole niin vakavaa.

– Pitää muistaa myös elää.

Lilun Viivi Sundström, Elias Salonen ja Miko Melender esittivät patsaan juurella lopuksi Red Hot Chili Peppersin kappaleen I could die for you. Biisissä olivat mukana myös Kylätasku ja opettaja Anu Tikka-Blomqvist.

Linnankosken silinterihatun numero on muuten 163 eli pään ympärysmitta on saman verran senttejä.

"Porvoossa ei ole ollut lakitusperinnettä. Sellaisen halusimme nyt aloittaa. Vappu on työn ja opiskelijoiden juhla. Linnankoski halusi aikanaan, että torpparit ja työläisetkin saavat sivistystä. Siksi juuri Linnankoski on oikea henkilö lakitettavaksi." sanoi Linnankosken lukion vararehtori ja Linnankoski-seuran puheenjohtaja Erkki Toivanen vuosikymmen sitten ennen ensimmäistä lakitusta (UM 30.4.2011)

Ja on ollut siitä lähtien.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut