Porvoolaispuolueet kohtaavat ensi kertaa kampanjan aikana – Keskiviikkoillan avauskeskustelussa mukana edustaja kaikista 12 ryhmästä

Miltä Porvoo näyttää tulevaisuudessa? Miten ja mihin suuntaan Porvoota kehitetään? Ketkä haluavat olla päättämässä porvoolaisten asioista seuraavalla valtuustokaudella?

Porvoolaiset puolueet ja valitsijayhdistykset, Porvoon kaupunki ja Uusimaa järjestävät kaupunkilaisille kuntavaalien alla neljä virtuaalista vaalitilaisuutta.

Ensimmäinen tilaisuus järjestetään keskiviikkona 5. toukokuuta kello 18 alkaen ja teemana on Kaupunkikehitys ja liikenne. Aiheesta alustaa kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren.

– Avainsanoja ovat kasvu, demografia, kestävät liikennemuodot ja puurakentaminen, Mollgren kuvailee lyhyttä esitystään.

Vaalikeskustelussa otetaan puheeksi varmastikin muun muassa keskustan kehittäminen, korkea rakentaminen, pyöräilypainotteisuus ja joukkoliikenne Porvoossa.

Paneeleihin on pyydetty mukaan edustajia jokaisesta ehdokkaita asettaneesta poliittisesta ryhmästä. Kaupunkikehitys ja liikenne -keskusteluun ovat lupautuneet mukaan kuntavaaliehdokkaat Frida Sigfrids (r.), Mikko Valtonen (sd.), Ninni Kähkönen (vihr.), Jorma Wiitakorpi (kok.), Jani Heinänen (kesk, sit.) Kevin Servin (ps.), Jere Riikonen (kd.), Antti Sinisaari (vas.), Tatu Chanth (eop.), Kalevi Wahrman (Vaihtoehto uusliberalismille -valitsijayhdistys), Tomi Pohjalainen (pir.) sekä Anu Saari (fem.).

Avainsanoja ovat kasvu, demografia, kestävät liikennemuodot ja puurakentaminen .

Porvoossa vaaliliiton ovat keskenään solmineet kokoomus ja kristillisdemokraatit sekä eläinoikeuspuolue ja feministinen puolue.

Tilaisuuksien juontajana toimii Uusimaan toimittaja Samu Karvala. Tilaisuudet ovat kaksikielisiä.

Ennen voimassaolevia tiukkoja koronarajoituksia oli vielä toiveissa koota keskustelijat yhteen tilaan ja striimata lähetys katsojille, mutta nyt panelistit osallistuvat keskusteluun kotoaan teamsin välityksellä.

Tilaisuudet lähetetään Porvoon kaupungin Youtube - kanavalla.

Linkki tulee jakoon myös Porvoon kaupungin verkkosivuille ja Uusimaan etusivulle.

Tieto

Virtuaalisten vaalipaneelien teemat ja alustajat

ke 5.5. klo 18 Porvoon kaupunkikehitys ja liikenne, alustajana kaupunkisuunnittelupäällikkö Dan Mollgren

ke 12.5. klo 18 Porvoo luonto- ja kulttuurikaupunkina, alustajana kulttuuripalveluiden päällikkö Susann Hartman

ke 19.5. klo 18 Opetuksen ja varhaiskasvatuksen tulevat vuodet Porvoossa, alustajana vt. sivistysjohtaja Sari Gustafsson

to 27.5. klo 18 Hyvinvointi ja terveys Porvoossa koronan jälkeen, alustajana sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut