Kaksi uutta koronavirustartuntaa Porvoossa perjantaina – tartunnat laskussa toista viikkoa peräkkäin

Koronatartunnat ovat laskussa Porvoossa. Kuvituskuva Outi Paappanen

Uusia koronavirustartuntoja varmistettiin kaksi Porvoossa perjantaina.

Toinen tartunnoista ilmeni Eestinmäen päiväkodissa. Siellä tartunnalle altistui 16 henkilöä.

Tällä viikolla maanantaista perjantaihin Porvoossa varmistui yhteensä kahdenksan uutta koronatartuntaa. Päivittäisten tapausten lukumäärä on vaihdellut nollan ja kolmen välillä. Viikolle sattui kaksi päivää, joina uusia tartuntoja ei todettu.

Kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen summaa, että kaupungissa tartuntaluvut ovat nyt laskussa toista viikkoa peräkkäin.

– Suunta on oikea, ja myös koronarokotukset etenevät.

Torstaina kaupunki tiedotti purkavansa koronarajoituksia asteittain 10. toukokuuta lähtien. Joitain rajoituksia puretaan jo sitä ennen. Esimerkiksi palvelutalojen vierailurajoituksia lievennetään jo 1. toukokuuta alkaen. Yhden asukkaan luona voi vierailla kaksi läheistä, yhden tunnin ajan. Suosituksena on edelleen, että tapaamiset järjestetään ulkona palvelutalon piha-alueella tai tapaamistuvissa. Ohjeiden noudattamista suositellaan siitäkin huolimatta, että palvelutalojen asukkaat on jo rokotettu.

Silvennoinen lisää, että hyvästä kehityksestä huolimatta on syytä yhä muistaa kasvomaskien käyttö, hyvä käsihygienia ja turvavälien pitäminen. Hänen mukaansa terveysturvallisuus on yhä muistettava, kunnes myös toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvaa riittävästi.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut