Pornaisten Yhtenäiskoululla joukkoaltistuminen koronalle – kyseessä mahdollisesti muuntovirus, joka leviää herkemmin

Pornaisten yhtenäiskoulussa tapahtui joukkoaltistuminen viikon lopulla. Pornaisissa on kahden viikon aikana todettu peräti 19 tartuntaa. Marko Enberg

Pornaisten Yhtenäiskoulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koululla on keskiviikkona (28.4.) ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö.

Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 20 henkilöä.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, joista suurin osa osoittautuu myöhemmin muuntovirukseksi. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.

Pornaisissa on kahden viimeisen viikon aikana varmistunut 19 uutta tartuntaa. Kaikkiaan kunnan alueella on pandemian aikana ollut 72 tartuntaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut