Porvoon koronatilanne rauhoittumassa, Pornaisissa joukkoaltistuminen

Pornaisten yhtenäiskoulussa tapahtui joukkoaltistuminen viikon lopulla. Marko Enberg

Porvoon koronatilanne on rauhoittumassa lupaavasti kesän lähestyessä. Viime viikolla varmistui 11 uutta koronatartuntaa, mutta ilmaantuvuusluku on laskenut jo reilusti alle sadan. Vappuna tartuntoja varmistui viisi. Perjantaina oli kolme tartuntaa, joista kaksi oli Eestinmäen päiväkodissa. Lauantaina tartuntoja varmistui Porvoossa kaksi lisää, mutta aurinkoisesta sunnuntaista tuli nollapäivä.

– Rokotukset etenevät hyvää vauhtia. Nyt rokotamme jo 50-vuotiaita. Porvoolaiset ovat suhtautuneet rokottamiseen erittäin hienosti ja ovat käyneet aktiivisesti rokotuksessa, Porvoon sote-johtaja Ann-Sofie Silvennoinen iloitsee.

Silvennoinen sai itsekin ensimmäisen koronarokotteensa torstaina.

– Minulle ei tullut rokotteesta oireita. Pääsin nyt itsekin näkemään asiakkaana, miten homma Taidetehtaalla toimi. Olin tyytyväinen.

Silvennoinen sai Pfizerin rokotteen.

– Porvoossa ovat myös tehosterokotukset jo käynnissä. Kaikki näyttää nyt kesää ajatellen lupaavalta. Vielä pitää kuitenkin malttaa, Silvennoinen muistuttaa.

Pornaisissa vastaavasti on kahden viimeisen viikon aikana varmistunut 19 uutta tartuntaa. Määrä on suuri, kun huomioi, että koko pandemian aikana Pornaisissa on ollut 72 tartuntaa.

Viime viikon lopulla Pornaisten Yhtenäiskoulussa tapahtui joukkoaltistuminen, kun koululla oli koronapositiiviseksi todettu henkilö. Karanteeniin asetettiin noin 20 henkilöä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut