Porvoossa kuvatun Kylmä syli -sarjan kuvaukset päättyivät – kuvausjärjestäjät kiittävät kaupunkilaisia: "Emme koskaan, emme missään, ole saaneet yhtä lämmintä ja kannustavaa vastaanottoa"

Kylmä syli -sarjan tapahtumat sijoittuvat usein Porvoonjoen lähistölle. Joen kylmään syliin päätyy useampikin uhri. Make Mama Proud Oy

Inka Töyrylä

Kylmä syli -televisiosarjan kuvaukset Porvoossa päättyivät jokin aika sitten. Kun viimeisetkin kuvaustarpeet oli pakattu, kiittelivät sarjan kuvausjärjestelijät Porvoota ja porvoolaisia vuolaasti sosiaalisessa mediassa.

– Emme koskaan, emme missään, ole saaneet kuvausjärjestämiselle yhtä lämmintä ja kannustavaa vastaanottoa. Te avasitte kotinne, katunne ja yrityksenne meille. Tässä kaupungissa ilmiselvästi vallitsee loistava yhteishenki ja kotipaikkarakkaus. Emme olisi selvinneet ilman paikallisten apua, tuntemusta ja ratkaisukeskeistä asennetta, Make Mama Proud Oy:n kuvausjärjestäjät Miiku Uotinen, Niklas Uotinen, Benjamin Lönnqvist ja Jori Hämäläinen hehkuttivat.

Christian Rönnbackan menestyskirjasta tehtävä C More -alkuperäissarja nähdään C Morella syksyllä ja myöhemmin. Sarjan pääosassa, rikoskomisario Antti Hautalehtona nähdään Mikko Leppilampi.

Porvoolaiset saivat seurata vierestä, kuinka Porvoonjoesta nostettiin useampikin ruumis, välillä liikenne pysäytettiin Pihlajatiellä kuvatun takaa-ajokohtauksen vuoksi. Useammassa kohtauksessa sarjan hahmot lukevat uutisia tapahtuneista asioista Uusimaa-lehdestä.

– Tämä oli aika hauska yksityiskohta, Miiku Uotinen sanoo.

Kuvaussuunnitelmat oli tehty edellisenä talvena, jolloin lunta ei ollut nimeksikään ja joki oli sula läpi talven.

Luontoäiti antoi meille runsaasti haasteita.

Miiku Uotinen

– Luontoäiti antoi meille runsaasti haasteita. Talvella oli siis liikaa lunta ja keväällä liian vähän, joten sitä sitten ajettiin edestakaisin, Uotinen kertoo.

Ryhmä välittääkin erityiskiitoksen kaupungin liikuntapalveluiden työnjohtaja Max Roosille.

– Max piti Kylmän sylin kylmänä ja järjesti meille lunta ja talven keskellä kevään paistetta. KMR-Trans Oy:n Ronny Karlqvist aurasi meille talvella parkkipaikkoja lumikaaoksessa ja levitti keväällä aivan päättömästi lunta meille, kun lumet olivat jo sulaneet mutta sitä tarvitsimme.

Kuvausjärjestäjät kiittävät myös Porvoon kaupunkia lämpimästi.

– Joskus mielletään, että Porvoo olisi Helsingistä vähän kaukana, mutta oikeasti tänne ei ole kuin pikkuinen luikaus. Tämä on myös täydellisen kokoinen kaupunki kuvauksia ajatellen. Iso, mutta tarpeeksi pieni, jotta esimerkiksi katutarkastajan saa puhelimella kiinni. Helsingissä kaikki tällainen on huomattavasti työläämpää, Uotinen sanoo.

Uotinen kehuu katutarkastaja Torbjörn Karlssonia "käsittämättömän joustavaksi, avuliaaksi ja hienoksi mieheksi".

– Hänellä on uskomaton "kaikki järjestyy" -asenne, vaikka välillä tuli isoja viime hetken muutoksia.

Porvoossa kuvattiin Kylmän sylin 55 kuvauspäivästä hiukan vajaa puolet.

– Porvoon poliisilaitos lavastettiin Espoossa, siellä tehtiin sisäkuvauksia, Uotinen kertoo.

Uotinen kiittää myös paikallisten ihmisten suhtautumista ja pitkää pinnaa, vaikka välillä kuvauskalusto tukki paikkoja ja meteliäkin syntyi.

Kylmä syli

Christian Rönnbackan menestyskirjaan perustuva sarja, joka nähdään C Moressa loppuvuodesta. Sarjan pääosassa, rikoskomisario Antti Hautalehtona nähdään Mikko Leppilampi ja muissa rooleissa muun muassa Onni Parviainen, Antti Reini, Oona Airola, Marja Salo ja Inka Kallén.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut