Missä M/S Fredrika oikein on? – "Lauantaiksi olisi kevään ensimmäinen varaus"

Majoituslaivana viime vuodet toiminutta M/S Fredrikaa kunnostetaan parhaillaan telakalla Tolkkisissa. Maggie Lilja

Samu Karvala

Moni vappuviikonloppuna jokirannassa kävellyt porvoolainen saattoi ihmetellä, missä M/S Fredrika oikein on? Porvoon vanhan sillan kupeen laituri ammotti tyhjänä, eikä viime vuodet majoituslaivana toiminutta entistä risteilyalusta näkynyt missään.

B&B Ida-Marian yrittäjä Maggie Lilja kertoo, että Fredrika on Tolkkisissa telakalla. Alus sai kolme isompaa lommoa kiirastorstaina, kun Porvoonjoen jäät lähtivät rytinällä.

– Vettä pääsi sen verran sisään, että se kasteli alakerran sohvia ja laminaattia. Rungon hiushalkeamat on nyt hitsattu ja alusta laitettu muutenkin kuntoon. Vielä olisi tarkoitus maalata, kun Fredrika nyt kerran jouduttiin nostamaan ylös, Lilja totesi maanantaiaamupäivänä.

Fredrikan pitäisi palata laituriinsa Porvoonjokeen ennen viikonloppua.

– Lauantaiksi olisi kevään ensimmäinen yöpymisvaraus.

Majoituslaivan varaustilanne kesää kohti näyttää Liljan mukaan ihan mukavalta. Ida-Marian päärakennus Raatihuoneentorilla ja muutkin tilat ovat herättäneet reissaajien kiinnostusta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut