Tartuntojen ilmaantuvuusluku on pitkästä aikaa alle 50 Porvoossa – "Kai se kesä sieltä pian tulee"

Rokotukset etenevät, ja tartuntojen ilmaantuvuuslukukin on Porvoossa alle 50. Kuvituskuva. Tanja Kuisma

Tanja Kuisma

Porvoossa ei todettu maanantaina yhtään uutta koronavirustartuntaa.

– Ilmaantuvuuslukukin on pitkästä aikaa alle 50 eli 45,5. Tämä on tosi kiva juttu, en edes muista koska viimeksi oli näin alhaiset tartuntalukemat, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Koko viime viikon aikana oli yksitoista uutta tartunnan saanutta. Koronatartunnan on saanut 591 porvoolaista koko pandemian aikana. Tartunnan lähde tiedetään 74 prosentin kohdalla.

– Nyt ollaan menossa oikeaan suuntaan.

Rokotuskattavuudesta ei maanantailta saatu ajantasaista tietoa. Silvennoisen mukaan tietojen siirtymisessä potilastietojärjestelmästä on jokin ongelma, jota selvitetään. Jo vanhentunut lukema oli viime viikolla, että 34,5 prosenttia porvoolaisista on saanut koronavirusrokotteen.

Rokotuksissa käy viikottain 2 000–2 500 henkilöä eli 700 päivittäin. Rokotukset etenevät jo 50-vuotiaissa ja sitä vanhemmissa perusterveissä ja riskiryhmäläisten joukossa sitäkin nuoremmissa. Rokotettaviksi ovat päässeet myös 16–18-vuotiaat riskiryhmä 2:een kuuluvat.

Silvennoisen mukaan seuraava uusi ikäryhmä aukeaa rokotettaviksi lähiaikoina.

– Osa on saanut jo toisenkin rokotteen, kuten ikäihmiset palvelutaloissa ja yli 80-vuotiaat sekä kriittiseen sote-henkilöstöön kuuluvat nuoremmatkin. Kun nämä asiat näin etenevät, niin kai se kesä sieltä pian tulee, Silvennoinen toivoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut