Kirjaston uusi palvelu auttaa niitä, jotka eivät tiedä, mitä haluaisivat lukea

Suomen- ja ruotsinkieliset lomakkeet löytyvät kirjaston kotisivuilta Kirjaston muut palvelut -osiosta, kohdasta Tilaa lukuvinkkejä. Katja Juurikko

Inka Töyrylä

Porvoon kaupunginkirjasto on kehitellyt uuden palvelun, jossa asiakkaat voivat lomakkeen täyttämällä tilata itselleen lukuvinkkejä ja kirjasuosituksia.

– Pohdimme jatkuvasti uusia keinoja suositella aineistoja. Korona-aikana tämä korostui, kun asiakkaat eivät ole päässeet itse katsomaan, mitä hyllyistä löytyy. Moni myös harmittelee, että haluaisi lukea, muttei oikein osaa etsiä mieleistä luettavaa, kirjastonhoitaja Eila Niemi kertoo.

Palvelun avulla kirjastoväki haluaa nostaa esille myös vanhempia teoksia.

– Kirjan elinikä on nykyisin surullisen lyhyt, kun uutta aineistoa tulee niin paljon. Jo muutaman vuoden vanha kirja saattaa hautautua uusien alle. Tämä on keino nostaa esille sellaistakin aineistoa, mikä ei näy mediassa ja mainoksissa, Niemi sanoo.

Palvelu toimii niin, että asiakas täyttää kirjaston kotisivuilla tilauslomakkeen, jonka avulla kartoitetaan, minkä tyylisiä kirjoja tai mistä aiheesta tilaaja haluaisi vinkkejä. Annettujen tietojen perusteella kirjaston henkilökunta haarukoi asiakkaalle 5–10 kirjavinkkiä. Asiakas voi valita, haluaako kirjalistan sähköpostiin, tai noutaako hän kirjat mieluummin kirjastosta. Lomakkeella voi tilata vinkkejä myös elokuvista.

Suomen- ja ruotsinkieliset lomakkeet löytyvät kirjaston kotisivuilta Kirjaston muut palvelut -osiosta, kohdasta Tilaa lukuvinkkejä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut