Varuboden-Osla sai ennätysmäärän kesätyöhakemuksia, noin joka viides saa paikan

VBO on panostanut hakuprosessin helppouteen, jotta ensikertalaiset saisivat kannustavan kokemuksen, vaikka kesätyötä ei saisikaan. Oscar Keserci

Varuboden-Oslaan haki tänä vuonna ennätysmäärä kesätyöntekijöitä, kun yhteensä 2400 hakijaa laittoi osuuskauppaan hakemuksensa. Heistä noin 450 saa kesätyö- tai harjoittelupaikan.

Suurin osa kesätyöntekijöistä sijoittuu kaupan alalle, mutta myös liikennemyymälöissä, ravintoloissa, puutarhakaupassa ja Porvoon Sokoksella nähdään tulevana kesänä monia kesätyöntekijöitä työn touhussa. Työpaikat ovat eri puolilla Uudenmaan rannikkoa.

Palkattavien kesätyöntekijöiden määrä on suuri suhteessa siihen, että VBO työllistää vakinaisesti noin 900 henkilöä.

Varuboden-Osla palkkaa vuosittain saman määrän kesätyöntekijöitä ja harjoittelijoita avuksi kesäsesongin ajaksi.

– Joukossa on aina paljon uusia kasvoja, mutta iso määrä on myös sellaisia kesätyöntekijöitä, jotka palaavat vuosi vuoden jälkeen työskentelemään osuuskauppaamme esimerkiksi opintojensa keskellä. Viime kesänä oli jo havaittavissa pientä kasvua hakijamäärässä, mutta tämä vuosi toi mukanaan ennätysmäärän kesätyönhakijoita, kertoo henkilöstöpäällikkö Paula Pajunen VBO:n tiedotteessa.

Poikkeusolojen vuoksi kaikki hakijat haastateltiin tällä kertaa videon välityksellä.

Noin 450 saa kesätyö- tai harjoittelupaikan.

– Kokemus oli varmasti uusi monelle hakijalle, mutta niin myös osuuskaupan päälliköille. Kaiken kaikkiaan palaute oli positiivista myös tästä jouhevasta tavasta hoitaa haastattelut näin korona-aikana.

Kesätöiden tarjoaminen mahdollisimman monelle nuorelle nähdään Varuboden-Oslassa yhteiskunnallisesti tärkeäksi vastuullisuusteoksi, joka osaltaan estää esimerkiksi nuorten syrjäytymistä.

– Ja jokainen meistä varmaan muistaa sen fiiliksen, kun sai ensimmäisen palkan tekemästään työstä tililleen – eihän sitä ylpeyttä voittanut mikään ja käyttökohdekin oli jo valmiiksi mietittynä, Pajunen sanoo.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut