Lapset istuttivat juhlakoivuja Hornhattulaan – koivikko täydentää puupuistoa

Hornhattulan päiväkodin lapset istuttivat keskiviikkona Hornhattulan puistoon 25 rauduskoivun taimea. Kylmä sää ei tunnelmaa latistanut.

– Porvoo viettää nyt 675-juhlavuottaan ja puiden istutus on ollut juhlaperinteenä. 25 vuotta sitten istutettiin Porvoo 650-koivikko, ja nyt sitä täydennetään näillä 25 uudella taimella. Tässä ihan vieressä on myös Suomi 100 tammipuistikko, joka istutettiin 2017, kertoo kulttuurikoordinaattori Sini Kallio.

Päiväkotilaiset tarttuivat toimeen innolla saatuaan ensin kaupungin arboristeilta hyvät istutusohjeet. Samalla keskusteltiin siitä, miksi puita istutetaan.

– Ne auttavat hengittämään ja saamaan happea, eräs lapsista tiesi.

Puiden istuttaminen on myös tehokkain tapa torjua ilmastonmuutosta.

– Toivomme tämän puistikon luvan alueelle myös viihtyvyyttä. Puut luovat ympäristöönsä hyvää oloa ja terveyttä, Kallio lisää.

Lasten istuttamat taimet ovat noin neljävuotiaita, vain vuoden pari istuttajiaan nuorempia. Pituutta niillä on kuitenkin jo hukan enemmän.

– Keskustelimme siitä, kuinka kauan puu kasvaa aikuiseksi. Kestää aika pitkään, ennen kuin nämä ovat yhtä isoja puita kuin viereiset, noin 30-vuotiaat koivut, Kallio kertoo.

Koronan vuoksi paikalle ei kutsuttu yleisöä eikä juhlapuheitakaan pidetty. Lasten mielestä päivä oli silti hauska.

Koivikkoon pääsee Johannisbergintien ja Fredrika Runebergin kadun risteyksessä olevalta kävelytieltä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut