Porvoon moottoritie on viimein saamassa puuttuvan pätkän riista-aitaa

Porvoon moottoritieltä on yllättävästi puuttunut pitkät pätkät riista-aitaa Kulloon liittymän itäpuolelta. Jyrki Hämäläinen

Jyrki Hämäläinen

Valtion kirstusta ei ole irtoamassa merkittäviä rahoja tie- tai liikennehankkeisiin Itä-Uudellemaalle lähivuosiksi.

Uudenmaan Ely-keskuksen vuosien 2021–2024 hanketarvelistalla jo käynnissä olevista hankkeista merkittävin on Helsingintien 170 varrelle rakennettava Tyysteerin–Ernestasin välinen kevyen liikenteen väylä, jonka rahoitus jakautuu puoliksi Porvoon kaupungin kesken.

Porvoossa hankelistalla olevia uusia hankkeita ovat Porvoon moottoritiellä riista-aitojen rakentaminen ja nykyisten aitojen kunnostus välillä Kulloo–Treksilä–Ernestas. Smedsbacka– Treksilä -osuudella ei ole nykyisin riista-aitaa.

Porvoossa maantien 1605 varrelle välille Parikiventie– Papinjärventie rakennetaan kevyen liikenteen väylä.

Askolassa listalla on Tiiläänjoen sillan peruskorjaus maantiellä 11816.

Loviisassa korjataan moottoritien painauma ja Granvikin sillan itäpuolella Vanhassakylässä sekä peruskorjataan silta.

Loviisassa ohjelmassa on myös Rudomin sillan peruskorjaus maantiellä 1763.

Lapinjärvellä ohjelmassa on kuutostien ja maantien 11939 eli Koivistontien liittymän parantaminen.

Hanketarvelistaa päivitetään vuosittain.

Porvoon kaupungin mielestä sille pitäisi nostaa Porvoon keskustan itäinen ohitustie eli ns. Saaristotie ja kantatien 55 turvallisuuden parantaminen välillä Kuninkaanportti–Askola ns. SEO:n liittymään asti. Kaupunki esittää muun muassa valaistuksen parantamista.

Porvoo esittää myös, että keskustasta kyläkeskuksiin suuntautuvat jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita parantavat hankkeet käytäisiin Ely:n kanssa yhdessä läpi ja valittaisiin niistä muutama esimerkiksi toimenpideselvityskohteiksi tämän vuoden aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut