Porvoon koronatilanne on rauhoittumassa, vaikka vapusta seurasikin koronarypäs – rajoituksia päästään avaamaan taas lisää

Perhepuistot aukeavat vihdoin. Katja Juurikko

Porvoon koronatilanne näyttää parantuneen, vaikka tällä viikolla todettu yksi laajempi tartuntarypäs muistuttaakin, että tilanne voi muuttua hyvin herkästi.

Tilanne on kuitenkin tällä hetkellä niin hyvä, että kaupungin johtoryhmä linjasi torstain kokouksessaan, että tiettyjä rajoituksia voidaan purkaa.

Ikääntyneiden palveluneuvonta Ruori ja Omenamäen palvelukeskuksen ruokasali sekä perhepuistot avataan 17. toukokuuta.

Ruori on avoinna asiointia varten arkisin kello 9–15 ja palvelee edelleen myös puhelimitse ja sähköisesti. Ruokasali on avoinna myös talon ulkopuolisille ruokailijoille maanantaista perjantaihin kello 12.30–13.30, mutta ei viikonloppuisin toistaiseksi.

– Näitä palveluja on kaivattu paljon. Asioinnissa ja ruokailussa pitää luonnollisesti noudattaa huolellista käsihygieniaa ja turvavälejä. Omenamäen olohuoneeseen ei voi kuitenkaan toistaiseksi jäädä viettämään aikaa, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo.

Avoimissa varhaiskasvatuspalveluissa käynnistetään perhepuistotoiminta 17. toukokuuta alkaen ja se jatkuu 24. kesäkuuta saakka.

Perhepaikka Familin perhepuisto toimii Familin piha-alueella Gammelbackassa ja Perhetupa Ilonan perhepuisto toimii Ilonan piha-alueella Pappilanmäellä. Ulkotoiminnan aikana wc-tilat ovat käytössä.

Perhepuistoihin on ennakkoilmoittautuminen ja kerralla mukaan voidaan ottaa 10 perhettä. Varhaiskasvatuksessa huoltajien ja työntekijöiden tulee käyttää kasvomaskia oleskellessaan perhepuistossa. Toiminnassa noudatetaan varhaiskasvatuksen terveysturvallisuuskäytäntöjä.

Perhepuistoja on useampana päivänä viikossa sekä Ilonassa että Familissa. Tarkemmat tiedot kellonajoista ja ilmoittautumisesta julkaistaan ensi viikolla.

Sisällä tapahtuvat avoimet varhaiskasvatuspalvelut käynnistetään näillä näkymin vasta kesän jälkeen.

Viime viikolla Porvoossa todettiin 11 tartuntaa, ja tartunnoille altistui 76 henkilöä. Tällä viikolla maanantaina saatiin iloita nollapäivästä ja tiistaina tartuntoja todettiin kaksi. Sen sijaan keskiviikkona tartuntoja todettiin peräti yhdeksän.

– Vappujuhlinnasta on seurannut ainakin yksi laajempi tartuntarypäs, jossa tartunnan saaneita on myös Porvoon ulkopuolella, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Ann-Sofie Silvennoinen toteaa tämän osoittavan, että tilanne ei todellakaan ole vielä ohitse, vaan hygieniaohjeista, turvaväleistä ja maskien käytöstä on yhä jaksettava huolehtia.

– Jotta voimme avata palveluja lisää ja edetä kohti normaalimpaa kesänviettoa, meiltä kaikilta tarvitaan nyt malttia ja vastuullisuutta, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa tiedotteessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut