Lasten ja nuorten kesä on täynnä tekemistä – ilmoittautuminen kesätoimintaan alkaa pian

Porvoon kaupungin liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalvelut tarjoavat lasten ja nuorten kesälomalla jälleen monenlaista tekemistä.

Luvassa on muun muassa kulttuurielämyksiä keskustassa ja kylissä. Asuntovaunuteatteri Karavan vierailee Kerkkoossa, Ilolassa, Hinthaarassa, Kulloossa, Grännäsissä ja Sannaisissa 11–13. kesäkuuta. Tämän lisäksi Karavan piipahtaa Porvoon keskustassa 8. kesäkuuta.

Karavan tarjoaa nukketeatteriesityksen Omituisia juttuja, ulos pystytettävän valokuvanäyttelyn Nuotiotulilla, trubaduurien konsertin sekä paikallisille nuorille teatterin, tanssin ja sirkuksen harrastajille tarkoitetun avoimen näyttämön, Open Stagen.

Aurorahallin ympäristössä järjestetään liikuntaleirejä 7–10-vuotiaille koululaisille. Lisäksi 7–11-vuotiaille suunnatuilla liikuntaseikkailupäivillä seikkaillaan Kokonniemestä Hamarin kalliolle sekä Maarin rantaan. Päivien aikana ratkotaan pulmatehtäviä ja herkutellaan retkieväillä.

Liikuntapalvelujen retkelle lähdetään tänä kesänä Talman kiipeilypuistoon Sipooseen. Kaikkiin toimintoihin ilmoittaudutaan etukäteen.

Porvoon alueen lähiliikuntapaikkoihin tutustutaan Koddervikenin, Kevätkummun ja Hornhattulan alueiden liikuntatapahtumissa kesäkuussa. Paikan päällä voi tutustua liikuntavaunun monipuoliseen liikuntavälineistöön.

Kirjasto tarjoaa lainaksi myös liikuntavälineitä.

1.–4.-luokkalaisille järjestetään suosittuja päiväleirejä kolmella nuorisotilalla: Zentrassa, Gammelbackassa ja Kevätkummussa.

Nuorisopalvelut järjestävät myös frisbeegolfleirin ja nuorisotila Zentran pelileirillä tutustutaan perinteisiin pöytäpeleihin sekä tietokone- ja konsolipeleihin.

Kesän graffitityöpajat tarjoavat 13–18-vuotiaille nuorille mahdollisuuden tutustua graffitien maalaamiseen ja aiheeseen liittyvään kulttuuriin. Työpajoja järjestetään kesäkuussa kaksi ja molempiin mahtuu mukaan kuusi osallistujaa. Työpajojen lisäksi paikalla on myös kokeilupiste, jossa nuoremmatkin voivat kokeilla maalaamista huoltajan tai muun aikuisen seurassa. Paikalle voi tulla myös keskustelemaan graffitista kulttuurina ja ilmiönä.

Nuorille suunnattua ohjelmaa löytyy kesän aikana myös nuorisopalveluiden Twitch- kanavalta, johon striimataan kesälähetystä kiinnostavista aiheista, eri vierailijoiden tähdittämänä.

Lisäksi nuorisotyöntekijät liikkuvat LiMo-autolla eri puolilla Porvoota ja kohtaavat nuoria keskusta-alueella sekä sen ulkopuolella. Mukana on pelejä, musiikkia, kilpailuja tai vaikka grillailua päivän ohjelmasta ja nuorten toiveesta riippuen.

Porvoon Taidekoulu tarjoaa kesällä Kesäkonstikas-leirikokonaisuuden, johon voi osallistua viikoksi tai vaikka neljäksi. Lisäksi kesäkuun alun Rotukepparit-lyhytkurssilla tehdään omia unelmahevosia.

Ei pidä unohtaa myöskään kaupungin näyttelytiloja ja museoita, joihin alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta. Kirjastokin on auki koko kesän. Lukuilon ja lautapelien lisäksi kirjasto tarjoaa tänä vuonna lainaksi myös liikuntavälineitä, joita voi kokeilla joko kirjaston pihalla tai lainata muualla kokeiltaviksi.

Kesätoiminta

Porvoon kaupungin liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalveluiden kesäohjelma lapsille ja nuorille löytyy tarkempine tietoineen kokonaisuudessaan osoitteesta www.porvoo.fi/kesaloma.

Kesätoiminnan ilmoittautumiset alkavat tiistaina 11. toukokuuta kello 9.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut