Viikonlopun tartuntaluvut jatkuivat maltillisina Porvoossa – lauantain suuresta altistumismäärästä voi ilmetä jatkotartuntoja

Koronatestissä käyneiden määrä on tippunut alle tuhanteen. Kuvituskuva. Arkisto/Toni Forssell

Anniina Virtanen

Perjantaina koronatartuntoja todettiin kaksi, lauantaina yksi ja sunnuntaina ei yhtäkään.

Keskiviikkoisen 9 tartunnan jälkeen Porvoossa tartuntaluvut ovat pysyneet pitkälti yhdessä tai kahdessa. Silvennoinen ei usko, että äitienpäivä tulee aiheuttamaan samanlaista piikkiä ensi viikolle, kuten vappu.

– Äitienpäivä on sen verran rauhallisempi juhla. On tärkeää, että kun äitienpäivää vietetään, huolehditaan turvaväleistä.

Sagobackens daghem -päiväkodissa todettiin yksi koronavirustartunta lauantaina. Tartunnalle on altistunut 30 henkilöä. Mahdolliset jatkotartunnat näkyvät ensi viikolla.

Lue myös: Keskustassa sijaitsevassa päiväkodissa iso määrä altistuneita – äitienpäivänäkin muistettava koronaturvallisuus

Nesteen Kilpilahdessa ja Borealis Polymersillä ei ole todettu Silvennoisen mukaan pitkään aikaan tartuntoja.

– Kilpilahdessa on tänä viikonloppuna ollut nolla tartuntaa. Boreliaksen luvut saamme vain arkisin, mutta sielläkin tulokset ovat olleet negatiivisia, Silvennoinen sanoo.

Porvoossa koronatesteissä käy noin 1 100–1 200 henkilöä viikoittain.

– Nyt testeissä käyneiden määrä on ollut vähän alle tuhat. Mutta emme ole siitä huolissamme, koska tilanne on muutoinkin ollut rauhoittumassa, jolloin testeissäkin käydään varmasti vähemmän, Silvennoinen arvioi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut