Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sergio Bolivar avasi Porvooseen uuden pyöräliikkeen otolliseen aikaan – ”Pyöräily on tulevaisuudessa suositumpaa kuin autoilu”

Harrastukset: Sergio Bolivar haluaa edistää pyöräilyä elintapana.

Porvoossa asuva, Meksikosta kotoisin oleva Sergio Bolivar, 41, on pyöräillyt niin kauan kuin muistaa. Nyt hän on ottanut tavoitteekseen edistää ja mahdollistaa pyöräilyä elintapana. Hän uskoo, että kaupungeissa pyöräilystä tulee vielä suositumpaa kuin autoilusta, ja että pyöräily tekee ihmisistä terveempiä ja onnellisimpia.

– Kaupungeissa asuvilla ihmisillä on kokemusta ruuhkista, pysäköimisestä ja sen rajoitteista, Bolivar alustaa.

– Sillä on iso ero, meneekö aamulla työpaikalle pyörällä vai autolla. On paljon myönteisempi ja terveempi olo sen jälkeen, kun pyöräilet töihin. Autoilusta taas aiheutuu enemmän stressiä, Bolivar väittää.

Bolivar muutti Helsingin Lauttasaaresta Porvooseen viime elokuussa perheensä kanssa. Hänellä on myös paljon ystäviä Porvoossa.

Vuoden alussa hän perusti pyöräilyliikkeen Linnankoskenkadulle. Sivutyökseen Bolivar myy ja korjaa Cycling and urban mobility -nimisessä liikkeessään pyöriä ja pyöräilytarvikkeita. Liike on auki tiistaista perjantaihin kello 12–17.

Autoilusta aiheutuu enemmän stressiä.

– Päätoimisesti olen isossa suomalaisessa yrityksessä tiimimanagerina. Mutta pyörät ja pyöräily on intohimoni ja tämä on se, mitä haluan todella tehdä, Bolivar sanoo.

Liikkeessä on myynnissä vain muutamia Bolivarin hyväksi kokemia brändejä muun muassa Italiasta, Saksasta, ja jopa Suomesta.

– Myyn vain sellaisia tuotteita, joita itsekin käytän tai voisin ostaa, Bolivar sanoo.

Hän ei ainoastaan myy valmiita pyöriä, vaan kasaa niitä rungosta lähtien asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Mies on onnellisimmillaan takahuoneessa pyörien kimpussa.

Bolivar perusti pyöräliikkeen sopivaan aikaan, sillä pyöräily on nostanut suosiotaan viime vuodesta lähtien.

Esimerkiksi Prismoista kerrotaan, että tämän kauden myynti perinteisten polkupyörien osalta on jo yli kaksinkertainen viime kevääseen verrattuna. Vastaavasti sähköpyörien myynti on kuusinkertainen.

– Ihmiset eivät pääse matkustelemaan ja rahaa laitetaan esimerkiksi pyöräilyyn, Bolivar sanoo.

Hän muistuttaa, että pyöräbisnes on Suomessa hyvin sesonkiluontoista. Talvella harvempi ostaa tai huoltaa pyöriään, mutta keväällä pyöräliikkeet ovat kiireisiä.

Bolivar pitää Porvoota erinomaisena pyöräilykaupunkina.

– Infrastruktuuri menee koko ajan parempaan suuntaan täällä. Teitä tehdään koko ajan enemmän pyöräilijöille sopiviksi, Bolivar kiittelee.

Hän itse pyöräilee lähes kaikkialle: töihin, harrastuksiin ja ruokakauppaan.

– Yleensä liikun tavarapyörällä. Kerran viikossa käyn pyöräilemässä maantiepyörällä ympäri Porvoota.

Sergio Bolivar ajattelee, että pyöräilystä saadaan kaikille mukavaa, kun välineet ovat kunnossa.

Hän esittelee saksalaisia sähköpyöriä, joiden hinnat vaihtelevat varusteista riippuen 3 500–9 000 euroa, mutta keskimäärin ovat 5 000 euroa. Sillä hinnalla saa esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan Audi A6:n. Maantiepyörien hinnat liikkuvat 2 500–10 000 euron välissä.

Hän sanoo, että laadukkaan sähköpyörän käyttöikä on vähintään kymmenen vuotta.

– Minulla on kolme pientä lasta ja he kaikki mahtuvat matkustamaan tässä samanaikaisesti, Bolivar esittelee sähköistä tavarapyörää.

Kun lapset kasvavat ulos istuimista, he saavat omat pyöränsä.