Näköislehdessä tänään: Kiljuset seikkailevat nyt Helsingissä – ohjaaja Reetta Huhtanen kertoo, kuinka klassikko päivitetään 2020-luvulle

Kulttuuri: Kiljusen herrasväki seikkailee taas. Helsingissä kuvataan paraikaa elokuvaa Kiljuset! Ohjaaja Reetta Huhtasen mukaan Kiljusten vetovoiman ytimessä on sääntöjen ja normien vastaisuus.

– Emme tavoittele lastenelokuville tyypillistä piparkakku-karkkivärimaailmaa, vaan Kiljusten Helsinki on tunnistettava Helsinki. Kohotettu realismi muuttuu sadun kaltaiseksi, kun absurdit tapahtumat vyöryvät, hän kuvailee.

Maahanmuutto: Vaikka julkisesta keskustelusta voisi toisin päätellä, maahanmuuttajiin suhtaudutaan Suomessa jopa aiempaa myönteisemmin. Tutkimuksen mukaan vähiten koulutettujen maahanmuuttomyönteisyys on kasvanut. Naisten suhtautuminen maahanmuuttajiin taas on aiempaa kielteisempää.

Valkoposkihanhet: Tutkimus hanhipelloista on alkamassa. Hankkeessa linnut saavat olla rauhassa tietyillä pelloilla mutta karkotetaan aktiivisesti niiden lähialueilta.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut