Porvoon kaupunki vetoaa: kesämenot kannattaa suunnitella tehosterokotusajan mukaan – perusterveiden 40–44 -vuotiaiden rokotukset alkavat ensi viikolla

Tehosterokoteaikaa varatessa kannattaa miettiä kesämenonsa. Kuvituskuva Outi Paappanen

Kesän menot on syytä suunnitella tehosterokotteen aika huomioiden, Porvoon kaupunki opastaa.

Tehosterokoteaika varataan samaan aikaan kuin ensimmäinen rokoteannos. Rokotusten alkuvaiheessa tehosteaika annettiin ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

– Jo ajanvarauksen yhteydessä kannattaa katsoa, että tehosteaika osuu ajankohtaan, jolloin on Porvoossa. Jokaiselle perutulle tai siirretylle rokoteajalle täytyy saada uusi varaus. Kesäaikana ja jo rokotettujen määrän kasvaessa tämä käy hankalammaksi ja edellyttää useita vaiheita terveydenhuoltohenkilöstön työssä, kehittämisjohtaja Katja Blomberg sanoo kaupungin tiedotteessa.

Ensimmäisen rokotteen saaneita on yhä enemmän, ja jo rokotetun kutsuminen pikaisesti tehosterokotteeseen siirtää vain ongelman eteenpäin. Jos aika on pakko perua, se pitää tehdä mahdollisimman hyvissä ajoin ennen rokotusaikaa, että saamme varmistettua varatun rokotteen käytön, Blomberg jatkaa.

Porvoossa koronarokotukset 40–44 -vuotiaille alkavat ensi viikolla. Kaupunki muistuttaa samalla, että tehosterokote on tärkeä osa rokotesuojaa, ja että rokotusaikaa ei pidä perua tai siirtää turhaan, myöskään kesälomasuunnitelmien takia.

Porvoossa koronarokotuksia annetaan ensi viikosta alkaen myös perusterveille vuosina 1977–1981 syntyneille eli 40–44 -vuotiaille. Rokotusten ajanvaraus avataan keskiviikkona 12. toukokuuta kello 10. Tarjolla on useita satoja aikoja 17. toukokuuta alkavalle viikolle.

Sitä seuraavan viikon aikoja avataan sitä mukaa, kun edelliset ajat täyttyvät. Rokotuksia annetaan myös iltaisin. Rokotteena on Pfizer Biontech.

Rokotusaikoja on koko ajan tarjolla myös aikaisemmin aloitetulle ikä- ja riskiryhmille.

Ajanvaraus tehdään ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu.

Rokotukset annetaan Taidetehtaalla, Läntinen Aleksanterinkatu 1.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut