Koronarokotustietojen puuttumista Omakannasta selvitetään – rokotetun ei tarvitse tehdä mitään, Porvoon johtava lääkäri sanoo

Vaikka rokotustieto puuttuu Omakannasta, rokotetun ei tarvitse tehdä mitään, Porvoon kaupunki tiedottaa. Kuvituskuva Arkisto/Päivi Kallo

Rokotustietojen näkymistä Omakannassa selvitetään, Porvoon kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Rokotekirjauksia puuttuu Omakannasta ja järjestelmä ilmoittaa ”ei rokotetietoja”.

Kaupungin mukaan ongelmaa on selvitetty ja sen pitäisi ratketa ajuripäivityksen myötä.

– Vaikka rokotustieto puuttuu Omakannasta, tieto on kirjattu potilastietojärjestelmään. Rokotetun ei tarvitse tehdä mitään, vaikka rokotustieto puuttuu tällä hetkellä omalta kohdalta Omakannassa, johtava lääkäri Kati Liukko kertoo.

Uusimaa kertoi maanantaina (UM 10.5.), että päävastuu rokottuksista on kunnilla ja käytössä olevasta järjestelmästä on kiinni, miten rokotustiedot Kanta-palveluun saadaan ja millä tavalla ne Omakannassa kuntalaiselle näkyvät.

Kanta-palveluista vastaava Kela kertoi samassa jutussa, että potilastietojärjestelmiin on tehty korjauksia kevään aikana ja että korjatut tiedot tulevat näkyviin Omakannassa kesään mennessä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut