Jäätelökesä on täällä! – Porvoolaiset nauttivat ensimmäisestä liki helteisestä kesäpäivästä

Satu ja Markku Torikka tulivat Lahdesta Porvoon jokirantaan nauttimaan kesän ekat jäätelöt ekana liki helteisenä kesäpäivänä ja tämän vuoden ekalla reissulla Porvooseen. Tanja Kuisma

Tanja Kuisma

Lämmintä! Ihanaa! Viimeinkin kesä!

Loputon kylmä kevät keikahti lämpimäksi kesäpäiväksi, mittarit kipusivat lähes hellelukemiin. Se näkyi heti Porvoon kaupunkikuvassa.

Torin kahvilapöydät täyttyivät toriparlamentin pitäjistä. Lämmöstä nautiskelevat varasivat puistojen penkit. Ravintoloiden terasseilla alkoi olla täyttä. Kokonniemen maauimalassa pulahtivat ensimmäiset kesäuimarit heittämässä talviturkkinsa.

Porvoon torilla riitti kahvittelijoita. Tanja Kuisma

Ilmatieteenlaitoksen mukaan keskiviikkona on 23 astetta lämmintä ja helatorstaina 22 astetta. Sen jälkeen on pari päivää 18–19 astetta. Se tietää vesien lämpenemistä ja rantakelejä.

Jokirannan jäätelökioskeilla oli hymy herkässä. Lahtelainen Torikan pariskunta pääsi juuri nuolaisemaan tötteröistään.

– Lähdettiin jäätelölle Porvooseen! Meidän piti oikeastaan mennä Glassikkoon kirkonmäellä, mutta se oli vielä kiinni. Tultiin sitten tänne rantsuun. Nämä on kesän ekat jäätelöt ekana kesäpäivänä ja tämä on eka käynti Porvoossa. Vähintään kerran vuodessa käydään täällä, Satu Torikka sanoi.

Hänen jäätelössään oli hedelmäisiä makuja. Markku Torikka nautiskeli aniksen, pistaasin ja suklaan sekoituksesta.

– Ei ihan joka päivä syödä jäätelöä, mutta viikottain kuitenkin.

Jäätelökioskeja löytyy Porvoossa myös torilta ja Raatihuoneen-/Rauhankadun kulmasta, Mannerheiminkadun sillan vierestä ja vanhasta Porvoosta Gabriel Hagertinkujalta ja tykin luota.

Osa jäätelökioskeista on kuntatekniikan vastuulla, osa kaupunkikehityksen. Myyntipaikkojen kausi alkoi huhtikuun puolivälissä ja päättyy syyskuussa.

– Nykyinen viiden vuoden sopimus päättyy tämän kesän jälkeen ja paikat kilpailutetaan alkuvuodesta 2022, suunnittelija Maria Lang kuntatekniikasta kertoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut