Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan yrityspalkinto vahvasti kasvavalle porvoolaiselle Järvileasingille

Helsingin seudun kauppakamarin Itä-Uudenmaan yrityspalkinto myönnettiin tänä vuonna porvoolaiselle leasingyhtiölle Järvileasing Oy:lle.

Vuosittain vaihtuvana palkitsemisteemana oli tällä kertaa "Some – avain menestykseen".

Some-käsitettä tulkittiin laveasti. Kilpailun raati ei valinnassaan tarkastellut pelkästään sosiaalisen median käyttöä tai sen eri kanavien seuraajalukuja. Myös taloudellisilla tunnusluvuilla oli merkitystä, kun päätös kilpailun voittajasta tehtiin.

– Järvileasing on erinomainen esimerkki siitä, kuinka paikallinen yritys on kasvanut valtakunnalliseksi toimijaksi ja rakentanut liiketoimintamenestystään onnistuneesti sosiaalisen median strategian avulla, Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön ja palkintolautakunnan puheenjohtaja Mauri Molander perustelee.

Vain viisivuotias Järvileasing on kasvanut todella vauhdikkaasti. Liikevaihto oli viime vuonna noin 53 miljoonaa euroa, ja sen arvioidaan nousevan tänä vuonna 68 miljoonaan.

Yritys oli viime vuonna Suomen kolmanneksi tunnetuin leasingalan yritys kansainvälisten ALD:n la LeasePlanin jälkeen suunnilleen rinnakkain toisen porvoolaisen eli Secton kanssa.

Tilauskanta on korkein yrityksen historiassa.

Toimitusjohtaja Markku Peltoniemi

Yritys toimittaa henkilö- ja pakettiautojen lisäksi lähes kaikkia muitakin asiakkaiden tarvitsemia koneita ja laitteita sähköpyöristä kaivinkoneisiin ja ICT-ratkaisuista erilaisiin liikunta-alan ratkaisuihin.

Asiakkaiden käytössä on noin 2 500 Järvileasingin toimittamaa autoa ja konetta. Yrityksellä on toimipiste 12 paikkakunnalla.

– Lähes kaikki leasingyhtiöt ovat Kehän sisäpuolella. Lähdimme takapuoli edellä markkinoille sieltä, missä asiakkaatkin ovat. Tänä vuonna laajennamme vahvasti pääkaupunkiseudulle, toimitusjohtaja Markku Peltoniemi kertoo.

Valitun toimintamallin vuoksi digitalisaatio, etäjohtaminen ja some-vuorovaikutus ovat olleet vahvasti mukana yhtiössä alusta alkaen. Kulunut runsas vuosi koronaa on vain vauhdittanut sitä.

– Teimme juuri suurimman yksittäisen kauppamme täysin digitaalisesti asiakasta fyysisesti kohtaamatta. Sen arvo oli 570 000 euroa, Markku Peltoniemi kuvaa.

Yhtiössä on käynnistetty kehitysohjelma, jonka ytimessä on yrityksen digiohjaaminen numeroiden kautta. Se ulottuu markkinointiin, asiakkuuksiin, taloushallintoon ja viestintään eli kaikkialle.

– Käytämme siihen ensi vuoden loppuun mennessä noin miljoona euroa. Digitalisaatio ei ole meille itsetarkoitus, vaan näemme sen investointina tulevaisuuteen.

Peltoniemi kertoo, että Järvileasingille on määritelty selkeä kasvupolku, joka on jalkautettu koko henkilökuntaan.

– Tämä palkintokin on koko työyhteisön saavutus.

– Tilauskantamme on korkein yrityksen historiassa. Tarkoitus on jatkaa digitalisoidulla kasvupolulla. Tavoite on olla suurin suomalaisessa omistuksessa oleva leasingyhtiö.

Itä-Uudenmaan yrityspalkinto jaettiin jo 22. kerran. Palkinnon vastaanottivat Markku Peltoniemen ohella Järvileasingin pääomistajat Pasi ja Petri Järvi.

Palkinnon aiemmin saaneista yrityksistä kaikki yhtä lukuun ottamatta ovat edelleen toiminnassa, jotkut osana suurempaa yrityskokonaisuutta.