Kirjanpitäjä on kasvanut tärkeäksi opastajaksi yrityksen matkalle – Askolan Tili on kuukauden yritys

Oona Kinnusen ja Satu Peltosen Askolan Tili on kuukauden yritys Askolassa. Marko Tiirinen

Taloushallinnon palveluita tarjoavassa Askolan Tili Oy:ssä oli vuoden vaihteessa sukupolvenvaihdos. Asiantuntijatiimiä vetää nykyisin toimitusjohtaja Oona Kinnunen, joka aloitti 2013 työt isänsä yrityksessä.

Yhtiökumppanina on 2012 taloon tullut Satu Peltomäki, jonka lisäksi yrityksessä on töissä kolme asiantuntijaa.

Monninkylässä Punahiekan yritysalueella toimiva yritys on Askolan huhtikuun yritys. Kunta esittelee kuukausittain yhden 380 Askolassa toimivista yrityksistä.

Taloushallinnon palveluiden digitaalisuus on mahdollistanut sähköisten palveluiden tarjoamisen ympäri Suomea.

Askolan Tilin asiakaskunta on laajentunut vuosittain, ja koostuu noin 100 erikokoisesta yrityksestä ja edustaa useita eri toimialoja kuten rakennusalaa, palveluita ja maatalousyrittäjiä. Yhdistyksiäkin on asiakkaina.

Taloushallinnon palvelut sisältävät kirjanpidon ja palkanlaskennan lisäksi nykyisin yhä enemmän neuvontaa ja talouden suunnittelua.

Tekoäly, integroidut ohjelmistot ja tietokannat ja automatisoidut prosessit vapauttavat aikaa asiantuntijatehtäviin ja neuvontaan.

Askolan Tili Oy:n tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat asiakkaiden lisäksi tilintarkastajat, joilla on tärkeä rooli.

Muuttuva verotus, yritysten toimintaa säätelevien lakien muutokset ja sähköiset aineistot edellyttävät yrityksen asiantuntijoilta hyvää osaamista ja muuttuvan toimintaympäristön jatkuvaa seuraamista. Se tekee alasta dynaamisen ja motivoivan tekijöilleen.

Yrittäjät toivovat, että korona-ajasta olisi pahin aika jo ohitse. Useissa yrityksissä on jouduttu lomauttamaan ja liikevaihto on laskenut, mutta tukia on haettu ahkerasti ja niitä on myös saatu.

– Uusien yritysten perustaminen näyttäisi vilkastuvan. Perustettavat ja alkaneet yritykset kyselevät aktiivisesti taloushallinnon palveluita, Kinnunen sanoo.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut