Kysely: Porvoolaiset haluavat Länsirannalle lisää elämää ja palveluja

Länsirannan kaupallinen maailma keskittyy tällä erää Taidetehtaan kauppakäytävälle. Jyrki Hämäläinen

Jopa 83 prosenttia porvoolaisista kaipaa lisää palveluja Länsirannan alueelle. Runsaat 70 prosenttia toivoo Länsirannalle syntyvän myös monipuolisempaa kaupan tarjontaa ja erikoisliikkeitä.

Länsirannalla asuvien ja muiden porvoolaisten näkemykset olivat jopa yllättävän yhteneväiset, ilmenee Porvoon Länsirannan Yrittäjäyhdistys ry:n ja Kiinteistö Oy Taidetehtaankatu 4:n teettämässä mielipidekyselyssä.

Palvelusektorilta porvoolaisten toivelistan kärkeen nousivat kahvila-, ravintola- ja majoituspalvelut, myös lähiposti sai useita mainintoja.

70 prosennttia peräänkuulutti erikoisliikkeitä ja 67 prosenttia julkisia palveluja.

Länsirannalle kaivattiin mm. kirjastoa ja neuvolalle puolestaan sateli kiitosta.

Länsirannalla asuvista yli 66 prosenttia kaipasi alueelle myös monipuolisempaa päivittäistavarakaupan tarjontaa, mikä ylitti melko selvästi kaikkien vastaajien keskiarvon.

Miltä tuoreen mielipidekyselyn tulokset näyttävät Länsirannalla toimivien yritysten näkökulmasta?

– Yrittäjämme ovat kohta jo 10 vuoden ajan toivoneet tänne Keskon K-korttelihankkeen kaltaista piristysruisketta, joka ruokkisi asiakasvirrallaan koko kaupunginosamme kehitystä ja asukkaiden lähipalveluja.

– Länsiranta on Porvoon keskustan luontainen kasvusuunta, joka ansaitsee mahdollisuuden kehittyä aidoksi eläväksi kaupunginosaksi. On ilahduttavaa nähdä, että näin suuri enemmistö vastaajista jakaa tänä päivänä näkemyksemme, Porvoon Länsirannan Yrittäjäyhdistys ry:n puheenjohtaja Susanne Dahlqvist kiteyttää.

Mielipidekyselyyn osallistui 237 vähintään 15 vuotta täyttänyttä Porvoon keskustan asukasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut