Triennaali avaa Porvoon näyttelytilojen kesän, uimarantoja valvotaan koulujen päättymisestä alkaen

Hasselholman rannalla (kuvassa) ja Kokonniemen maauimalassa ovat wc-tilat avoinna, mutta suihkut eivät. Uimavalvonta alkaa 5. kesäkuuta. Tanja Kuisma

Porvoon kaupungin koronatilanne on pysynyt vakaana, ja ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 53,4.

Kaupungin johtoryhmä päätti tiistaina 18. toukokuuta avata yleisölle Porvoon kaupungin näyttelytilat, Taidehallin ja Galleria Vanhan Kappalaisentalon 1. kesäkuuta.

Virallisilla ulkouimarannoilla puolestaan alkaa valvonta 5. kesäkuuta.

Taidehallissa ja Vanhassa Kappalaisentalossa avautuvat kesäkuussa koko kaupunkiin levittäytyvään, nykytaiteen festivaali Porvoon Triennaaliin liittyvät näyttelyt.

Näyttelytiloissa noudatetaan voimassa olevia yleisörajoituksia sekä terveysturvallisuusohjeita.

– On ilahduttavaa, että voimme avata kaupungin näyttelytilat. Kolmen vuoden välein järjestettävä Porvoon Triennaali tarjoaa meille taiteen keinoin juuri sitä värikkyyttä ja yllätyksellisyyttä, jota me tämän koronavuoden jälkeen tarvitsemme, kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden johtaja Anders Lindholm-Ahlefelt toteaa.

Hasselholman uimarannnalla ja Kokonniemen maauimalalla alkaa uimavalvonta 5. kesäkuuta. Normaalista käytännöstä poiketen uimavälineitä ja rantaleluja ei lainata.

Hasselholman uimarannan sauna ei ole käytössä eivätkä soutuveneet Staffaksen ja Hasselholman välillä.

Maauimalan ja Hasselholman uimarannoilla on valvontaa arkisin kello 9–21 ja viikonloppuisin kello 10–18. Juhannusaattona 25.6. kello 8–16. Molempien uimarantojen wc:t ovat käytössä, mutta suihkut eivät.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen toEivoo, että koronavirustilanne säilyy Porvoossa rauhallisena ja vakaana.

– Että voimme nauttia turvallisin mielin kaikesta siitä ihanasta mitä kesä ja Porvoo meille voivat tarjota. Jotta tämä onnistuu, kannustamme porvoolaisia edelleen kaikessa kanssakäymisessä muistamaan turvavälit ja kasvomaskien käytön, hän sanoo.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut