Hängaan saa tulla hengailemaan! – Susanna Mertsalmi avaa Hamarin entiselle kaupalle kahvila-kirppiksen

Kahvila-kirppis Hänga avaa lauantaina virallisesti ovensa Hamarin Rinnetiellä. Ohikulkijat kyläläiset ovat tosin jo usein käväisseet sisällä ihmettelemässä muodonmuutosta rujosta kaupasta avaraksi, viihtyisäksi ja valoisaksi tilaksi.

Asialla ovat olleet Susanna Mertsalmi ja iso joukko talkooapua. Perhekin on saanut osallistua. Pöydät ovat pääasiassa papan Olli Mertsalmen suunnittelemia ja toteuttajana on toiminut Susannan poika Niilo Olander ja Hamarin talkoospesialisti Joonas Hyyryläinen.

Kahvila on nyt lähes sisustettu, mukana on myös Firenzestä lainattu hyllyidea. Ollin, Niilon ja Joonaksen rakentamista kirppispöydistä on jo suuri osa varattu.

– Toivon, että tästä tulee kaikkien yhteinen tila, jossa viihdytään ja vietetään aikaa. Koetan saada tänne sellaista meri- ja purjehdushenkistä sisustusta vielä. Vähän jännittää, kun paljon on vielä tehtävää, Susanna miettii innostuneena.

Talkoissa ovat olleet myös tyttäret Venla Olander, 18 ja Aino Olander, 16, josta tulee kahvilanpitäjä. Oppinsa hän on hankkinut Vanhan Porvoon Glassikossa. Susanna aikoo jatkaa osittaista palkkatyötä veljensä Jukka Mertsalmen Sipoon Sisustus ja Rakennus Oy:ssä.

Susanna Mertsalmi on sisustanut myymälän paikalta löytyneitä materiaaleja hyödyntämällä, mutta myös ostamalla materiaaleja sieltä täältä eri ihmisiltä ja rakennustyömailta käytettyinä.

– Teimme alakaapit vesivanereista, joilla oli peitetty ikkunat. Vitriinin ostin Helsingistä Tieteiden talosta, pesukone on Huutokaupat.comista, vetokaapisto eräältä yrittäjältä, ja tiskin rakenteet entistä parkettilattiaa kerrostalosta Etu-Töölöstä, Susanna listaa.

Valkoiset vitriinilipastot ovat yli 90-vuotiaan isoäidin perintöä Padasjoelta.

Hamarin entinen kauppakiinteistö oli pitkään lähellä asuvan Susanna Mertsalmen kiikarissa ja hän osti sen heti, kun hinta tuli sopivaksi. Hän ryhtyi heti suunnittelemaan paikan toimintaa yhteisöllisestä näkökulmasta.

Kahvila ja kirppis ovat katutasossa ja kellarissa on saman verran neliöitä ainakin seitsemässä eri huonetilassa, joissa on ja tulee lisää työhuoneita erilaisia asioita harrastaville ja käsillään tekeville, kuten matonkutojalle ja autoharrastajalle. Joonaksellakin on siellä jo oma työhuone sorveineen.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut