Kultainen kesä - näyttely avautuu Villa Albertissa

Johanna Lumpeen maalaama Sininen lumme -maalaus on esillä Kultainen kesä -näyttelyssä Villa Albertissa.

Villa Albertin tiistaina 25. toukokuuta avautuvassa näyttelyssä on "Kultainen kesä", jossa on esillä Marita Liulian, Johanna Lumpeen ja Carolina von Schantzin maalauksia sekä Kaj Lindgårdin veistoksia. Näyttely on avoinna 1. elokuuta saakka.

Näyttelyssä on kullan kimallusta, värien säihkettä, liikettä, veden väreilyä sekä elämäniloa ja uskoa parempaan.

Ateljeemuseossa esitellään Albert Edelfeltin Haikossa vuonna 1884 maalaaman "Leikkivät pojat rannalla" -teoksen syntyvaiheita.

Raikas teos on yksi Edelfeltin rakastetuimmista lasten elämää kuvaavista maalauksista. Teoksesta kertovien vedosten lisäksi ateljeemuseossa on esillä Albert Edelfeltin säätiön omistuksessa olevat originaalipiirustukset, heliogravyyreja Edelfeltin teoksista vuodelta 1905 sekä valokuvia hänen kesistään Haikossa.

Varsinaisten näyttelyiden lisäksi kesän ohjelmassa on konsertteja, luentoja ja taiteilijatapaamisia. Toiminnassa huomioidaan koronaepidemian rajoitteet. Myös ateljeen laaja piha-alue on käytössä.

Albert Edelfeltin ateljeemuseon alue on avoinna 25.–31.5. kello 11–15, 1.6.–31.8. kello 10–16 ja 1.9.–31.10. kello 11–15, maanantaisin suljettu. Tilauksesta myös muina aikoina.

Albert Edelfeltin ateljeemuseo ja Villa Albert, Edelfeltinpolku 3. Puhelin aukioloaikoina 019 577 414, muina aikoina 040 55 29 083, www.albertedelfeltinateljee.fi.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut