Neste kehittää nyt uusiutuvaa bensiiniä – päätöksiä lanseerauksesta lähikuukausina

Neste tuo uusiutuvien tuotteiden perheeseensä ehkä myös uusiutuvan bensiinin. NESTE

Maailman johtava uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja Neste saattaa olla myös ensimmäinen, joka on kehittänyt kaupallisen käyttöön tarkoitetun uusiutuvan bensiinin.

Yhtiö kertoi perjantaina, että tuotteen testauksen viimeinen vaihe on nyt alkamassa. Tavoitteena on polttoaineen kaupallistaminen ja siten bensiini- ja hybridiautojen aiheuttamien kasvihuonekaasupäästöjen merkittävä vähentäminen.

Markkinoilla ei ole tähän mennessä ollut bensiiniautoihin sellaisenaan soveltuvaa ratkaisua, jolla fossiilisen bensiinin voisi korvata tavallisissa bensiiniautoissa niin, että samalla päästöjä voitaisiin merkittävästi vähentää investoimatta uusiin ajoneuvoihin tai muokkaamatta nykyisiä.

Nesteen mukaan uusiutuvan bensiinin käytöllä voidaan saavuttaa jopa 65 prosenttia fossiilista polttoainetta pienemmät kasvihuonekaasupäästöt koko polttoaineen elinkaaren ajalta laskettuna.

Nesteen tavoitteena on kasvattaa tätä lukua ja yltää lopulta jopa 90 prosenttia fossiilista polttoainetta pienempiin kasvihuonekaasupäästöihin, kuten uusiutuvassa dieselissä. Tämä tarkoittaisi, että kasvihuonekaasupäästöt polttoaineen elinkaaren aikana vastaisivat sähköajoneuvojen päästöjä.

Uutta polttoainetta testataan yhdessä Volvo Carsin ja muiden valmistajien toimittajan Powertrain Engineering Sweden Ab:n kanssa.

Testeihin kuuluu sekä moottorikokeita laboratoriossa että Nesteen kahden ajoneuvon ajokokeita liikenteessä. Testien tarkoituksena on tutkia polttoaineen ominaisuuksia ennen tuotteen lanseeraamista markkinoille. Neste arvioi tulokset tulevina kuukausina, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut