Porvoo kokeilee kolmea yleisöroskista, joihin voi lajitella muovin, pahvin ja sekajätteen – mukana myös panttiteline

Porvoon kaupungin on tarkoitus aloittaa uusien roska-astioiden asennukset tällä viikolla. kuvakaappaus

Porvoo kokeilee kolmea lajittelun mahdollistavaa roska-astiaa ulkotiloissa, kaupunki tiedotti maanantaiaamuna.

Nämä uudenlaiset roska-astiat aiotaan asentaa tämän viikon aikana entisen Matkahuollon läheisyyteen, itäiselle rantapromenadille kansallisen kaupunkipuiston kartan läheisyyteen ja länsirannalle vanhan sillan vieressä sijaitsevaan Siltapuistoon.

Roska-astioihin voi lajitella muovi-, pahvi- ja sekajätteen, minkä lisäksi niiden kyljestä löytyy oma teline pulloille ja tölkeille. Panttitelineeseen laitetut pullot ja tölkit on mahdollista irrottaa telineestä, jolloin kuka tahansa voi palauttaa ne kauppojen palautusautomaatteihin. Roska-astioissa on myös tuhkakuppi tupakantumpeille.

– Roska-astioiden tyhjentämisestä vastaava kaupungin henkilöstö huolehtii, että erilaiset roskat pysyvät toisistaan erillään ja että ne päätyvät hyötykäyttöön, kaupunginpuutarhuri Mikko Kaunisto kertoo tiedotteessa.

Kierrätetystä jätteestä saadaan markkinoille raaka-aineita, jolloin myös luonnonvaroja säästyy. Kolmen astian kokeilussa kaupungin yhteistyökumppanina on elinympäristökalusteiden valmistaja Lehtovuori.

− Roskien lajittelumahdollisuuksien lisääminen mahdollisimman laajasti erilaisissa ympäristöissä lisää ihmisten ymmärrystä lajittelusta ja toivottavasti lisää myös kodeissa tapahtuvaa lajittelun määrää, Lehtovuoren tuote- ja markkinointijohtaja Antti Kinnunen arvioi tiedotteessa.

Porvoon kaupungin vastuulla on lajittelun mahdollistavien roska-astioiden lisäksi yhteensä yli 500 sekajätteille ja yli 200 koiran jätöksille tarkoitettua roska-astiaa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut